Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

ΕΛΑΙΩΝΑΣ Διαφορετικά «Κάλαντα» από την Επιτροπή Διάσωσής του

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=64225024
ΕΛΑΙΩΝΑΣ Διαφορετικά «Κάλαντα» από την Επιτροπή Διάσωσής του
Ενα σακί... τσιμέντο για τον δήμαρχο
Μέρες γιορτινές. Προσφέρονται για «άφεση αμαρτιών» στα μικρά και ανθρώπινα, αλλά και για άσκηση κριτικής και διαμαρτυρίας, αφού τα κακώς κείμενα στα μεγάλα δεν παραγράφονται.

«Εκπρόσωπος των εργολάβων» έξω από το δημαρχείο απονέμει στον «δήμαρχο» ένα σακί τσιμέντο και τη «χρυσή μπετόβεργα»Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα, με εργολαβικά κοστούμια και εργοταξιακά κράνη, «έψαλαν» τα Κάλαντα την παραμονή Πρωτοχρονιάς με τον δικό τους σκωπτικό και οξύ τρόπο στον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη. Εκφράζοντας απογοήτευση για την αντιπεριβαλλοντική πολιτική του και την αντίθεσή τους στην οικοδόμηση του Ελαιώνα και των ελάχιστων χώρων που απέμειναν, ευχήθηκαν στον κ. Κακλαμάνη «χρόνια μπετά», του δώρισαν ένα σακί τσιμέντο και ζήτησαν να ανακηρύξει το 2008 «Ετος τσιμέντου».«...Μας το 'πες χωρατό δέντρα πως θα φυτέψεις και στρώνεις το μπετό. Να κι ο Βωβός που έρχεται πάντα μας καταδέχεται, την Αττική να χτίσει, χοντρά να κονομήσει. Βαστάει σίδερο μπετό με τον Νικήτα στο πλευρό, χαρτί θα υπογράψει στο μπετό τον Βοτανικό να θάψει. Θέλω να βλέπω τα μπετά, και όχι πράσινα φυτά, θέλω το χρήμα και τη μίζα, για δροσιά κλιματιστικό στην μπρίζα», έψαλαν εν χορώ στον δήμαρχο.«Χρυσή μπετόβεργα»Επίσης, σε θεατρικό δρώμενο απένειμαν στον κ. Κακλαμάνη τη «χρυσή μπετόβεργα» γιατί... «συμβολίζει το μέλλον της πόλης και της τσέπης μας... που ελπίζουμε να γεμίσει χρυσό από τις νέες επενδυτικές προοπτικές στον Ελαιώνα της Αθήνας». «Διαπιστώσαμε», εξήγησαν ότι «στον ένα χρόνο της θητείας σας ακολουθήσατε υπεύθυνες πολιτικές, που ενθαρρύνουν την καταπάτηση δημόσιων εκτάσεων και την οικοδόμηση τσιμεντένιων μεγαθηρίων». Και ευχήθηκαν «καλή χρονιά» με... πολλαπλάσιες οικοδομικές άδειες και λιγότερες αποφάσεις του ΣτΕ...Και ο «δήμαρχος»... απάντησε: «Οταν μιλούσα για κτίρια που θα γκρεμίσω εννοούσα αποκλειστικά και μόνο τα προσφυγικά στην Αλεξάνδρας και τα νεοκλασικά που κόβουν τη θέα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Κάνω ό,τι μπορώ για να προχωρήσουμε γρήγορα στο πρότζεκτ του Ελαιώνα: έβαλα τη δημοτική αστυνομία να διώξει κάτι Τσιγγάνους, δουλεύω εντατικά και συναντάω συνχνότερα τους εκπροσώπους των επενδυτών του Ελαιώνα παρά τους δημοτικούς συμβούλους στις συνεδριάσεις»! «Ευχήθηκε» ένα 2008 με... «νέα εμπορικά κέντρα και γραφεία σε ελεύθερους χώρους, με περισσότερες κάμερες, ιλουστρασιόν φιλανθρωπία και καλλιτεχνικά σόου για να ξεχνιούνται οι φτωχοί, μέρες που 'ναι...».«Κάντε πάρκα»«Προσπαθούμε να σταματήσουμε την καταστροφή του θεσμοθετημένου πρασίνου στον Ελαιώνα, ζητάμε μητροπολιτικά πάρκα σε Ελαιώνα, Γουδή και Ελληνικό, ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την οικολογική υποβάθμιση της Αττικής, ιδιαίτερα μετά την πυρκαγιά στην Πάρνηθα», είπε στην «Ε» η Ελένη Πορτάλιου, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ και μέλος της Επιτροπής για τη Διάσωση του Ελαιώνα.Στην εκδήλωση μετείχαν και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Λαϊκής Συνέλευσης για τους λόφους του Φιλοπάππου, εκπρόσωποι της Παρέμβασης κατοίκων Πετραλώνων, Θησείου, Κουκακίου, της Αγοράς Κυψέλης, και της Ανοιχτής Πόλης.
ΝΑΥΣΙΚΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 02/01/2008
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Aπαιτείται λύση για τον Κηφισό

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Aπαιτείται λύση για τον Κηφισό
30/12/2007

Ο νομάρχης Αθηνών υποστηρίζει ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έχει πολιτική βούληση για επίλυση του προβλήματοςΤην εκτίμηση ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την επίλυση του ζητήματος της μόλυνσης του Κηφισού διατύπωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, λέγοντας ότι "το ΥΠΕΧΩΔΕ κλείνει τα μάτια μπροστά στο πρόβλημα τη ρύπανσης".Ο νομάρχης Αθηνών επανέλαβε ότι οι παρακείμενες βιομηχανίες θα έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί οριστικά έως το 2004 από την περιοχή, ωστόσο οι άδειές τους συνεχίζουν να ανανεώνονται.
Πρότεινε επίσης να αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Ενιαίος Φορέας Προστασίας του Κηφισού τη διαχείριση του ζητήματος, αφού προηγουμένως χρηματοδοτηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ.Ο γραμματέας του Ενιαίου Φορέα Ντίνος Λάσκαρης δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς εκτός από τον Κηφισό κινδυνεύει από τη ρύπανση και ο Σαρωνικός στον οποίο εκβάλλουν τα νερά του ποταμού.Η εκτροπή των ρεμάτων προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και αντιδράσεις, κυρίως για την αύξηση του ρυπογόνου φορτίου που θα καταλήγει στη θάλασσα. Το ΥΠΕΧΩΔΕ πάντως επικαλείται λόγους ασφάλειας που το ώθησαν να πάρει την αμφιλεγόμενη απόφαση, ισχυριζόμενο ότι στόχος είναι να μην πλημμυρίζουν οι περιοχές όταν βρέχει.

ΑΚΟΥΣΤΕ• Ο Γ. Σγουρός στο ΣΚΑΪ
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=69689
Ο Α. Αλωνιάτης για Κηφισό
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=69648
ΔΕΙΤΕ
Συνεχίζεται η μόλυνση
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=69704
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Στο έλ(ε)ος της αδιαφορίας
http://www.skai.gr/master_story.php?id=69636

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007