Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
Κυριακή 2 Δεκέμβρη - 10:30 πμ - Δημαρχείο Καισαριανής
(Βρυούλων και Κλαζομενών – λεωφορείο 224, 8η στάση)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

10:30 πμ Προσέλευση

10:45 πμ Έναρξη
· Τοποθέτηση της Οργανωτικής Επιτροπής, Πάνος Τότσικας.
· Χαιρετισμός Δημάρχου Καισαριανής Σπύρου Τζόκα.
· Παρέμβαση προέδρου Σ.Π.Α.Υ. Νίκου Χαρδαλιά.
· Σύντομες ομιλίες εκπροσώπων καλεσμένων φορέων.

Α’ ΜΕΡΟΣ: Τοποθετήσεις τοπικών φορέων
· Δίκτυο Πολιτών Χολαργού, Μαρία Παντελιά.
· Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα, Τάσος Γουδέλης.
· Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ηλιούπολης, Ανδρέας Καπετανάκης.
· Aριστερη Συσπειρ. Πολιτων Αργυρουπολης Αγγ.Παπασπυρου.
· Γλυφάδα-Ανθρωπινη Πόλη, Τάσος Ταστάνης.

Β’ ΜΕΡΟΣ: Τοποθετήσεις επί ειδικών ζητημάτων
· «Εθελοντική Δασοπροστασία»,
Βαγγέλης Στογιάννης, Εθελ. Ομάδα Δα/σίας Δ. Καισαριανής.
· «Τα πουλιά του Υμηττού και οι απειλές που δέχονται»,
Λευτέρης Σταύρακας, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία.
· «Τα σπήλαια του Υμηττού»,
Πέτρος Ρωμανάς, Σύλλογος Αετός Γλυφάδας.
· «Ιστορικοί και αρχαιολογικοί χώροι στον Υμηττό»,
Σωτήρης Μπότας.
· «Δράσεις ορειβατών στον Υμηττό»,
Γιώργος Μητρόπουλος, Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης.
· «Αναδασώσεις»,
Θεοδόσης Χίντζογλου.
· «Υμηττός – Πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού»,
Άκης Μπαδογιάννης, Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού.

Γ’ ΜΕΡΟΣ: Παρεμβάσεις άλλων τοπικών φορέων και πολιτών
που συμμετέχουν στην «Διαδημοτική» - Συζήτηση.

· Προβολή οπτικοακουστικού υλικού του Μάριου Νόττα, από το «Οδοιπορικό στον Υμηττό», που οργάνωσε η «Διαδημοτική» στις 20 Μαΐου 2007.
· Παράλληλα με την εκδήλωση θα υπάρχει έκθεση με σχέδια, χάρτες, φωτογραφίες και υλικό για τον Υμηττό.

14:00 μμ Λήξη της «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ»

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

κινήματα πόλης, περιβαλλοντικές – οικολογικές συλλογικότητες, συνδικάτα, επιστημονικές οργανώσεις

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ (1.00 Μ.Μ.),
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη ευχαρίστηση σας ανακοινώνουμε ότι η δίμηνη προετοιμασία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των πολιτών ώστε να αναπτυχθεί μια μαζική και πολύπλευρη παρέμβαση για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Η συσπείρωση των φορέων είναι πολύ μεγάλη και συνεχίζεται αφού η λίστα συμμετοχών παραμένει ανοιχτή.

Ήδη μετέχουν
Περιβαλλοντικές και τοπικές συλλογικότητες : Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης και Ενεργών Πολιτών, που περιλαμβάνει 102 συλλογικότητες γειτονιάς και δημοτικά σχήματα, η Παναττική Πρωτοβουλία για τις Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το WWF Ελλάς, η ΒΙΟΖΩ, η Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση του Υμηττού, η Συντονιστική Επιτροπή για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, η Επιτροπή Κατοίκων για τη Βίλλα Ζωγράφου, η Green Attack, ο Αχελώου Ρους, η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Ν. Σμύρνης για τον χώρο του Πανιωνίου, η Επιτροπή Αγώνα κατά των επεκτάσεων της Petrola και των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής Χαλυβουργικής.
Επιστημονικοί Φορείς : Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων.
Συνδικάτα : ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΔΟΕ, ΕΜΔΥΔΑΣ, ΟΛΜΕ, ΟΤΟΕ, Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδας.
Μετέχουν επίσης, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας και ο Αστέρας 2004 Καισαριανής, φοιτητικοί σύλλογοι, σχολεία, ποδηλάτες – ισσες, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, η Πρωτοβουλία Γένοβα 2001 και το Δίκτυο για την Υπεράσπιση των Κοινωνικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων.

Πραγματοποιούνται καθημερινά εκδηλώσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης (ομιλίες, δενδροφυτεύσεις, περιβαλλοντικές ξεναγήσεις κ.λ.π.) σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΟΛΜΕ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για παρουσίαση του θέματος της κλιματικής αλλαγής στους μαθητές / μαθήτριες σε όλα τα σχολεία της χώρας και το ίδιο θα γίνει σε αρκετά δημοτικά σχολεία.

Σας επισυνάπτουμε το κοινό κείμενο των συνεργαζόμενων φορέων και σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την προβολή της καμπάνιας και του συλλαλητηρίου μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η ευαισθησία που επιδεικνύει σήμερα ο τύπος για το περιβάλλον θα εκδηλωθεί και στο μείζον θέμα της σωτηρίας του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή και της επιβίωσης των ανθρώπων και της φύσης.

Διευθύνσεις επικοινωνίας :
Αλωνιάτης Αποστόλης 6944243094 aloniati@hol.gr, Βρασιβανοπούλου Μήτση 6945853523 mvrasi@yahoo.gr, Καφαντάρη Χαρά, 6974775279 harla@in.gr, Κορωνάκης Τάσος 6944740587 tkoronakis@gmail.com, Κωνσταντίνου Πέτρος 6932828964 jspg@otenet.gr, Μαρτέν Νίκος 2103453877 nikmarten@yahoo.gr, Πορτάλιου Ελένη 2107512560 portel@central.ntua.gr, Τότσικας Πάνος 6979145366 ptots@tee.gr, Χαλάτσης Δημήτρης, 6948034131 halatsisd@yahoo.gr.

Επισυνάπτουμε το κοινό κείμενο των συνεργαζόμενων φορέων
8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.
ΟΛΟΙ / ΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ , 1.00 Μ.Μ.

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας και όλο τον κόσμο, κοινωνικές παρεμβάσεις με στόχο να ληφθούν μέτρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την ανατροπή των δεδομένων που δημιουργούν την κλιματική αλλαγή, η οποία απειλεί το μέλλον του πλανήτη. Στο διάστημα 4–15/12 συνέρχεται η Παγκόσμια Σύνοδος του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στο Μπαλί.

Στην Ελλάδα, εκατοντάδες περιβαλλοντικές κινήσεις πολιτών και κινήματα πόλης συνεργαζόμαστε με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Συνδικάτα , φορείς και πρωτοβουλίες εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών για ένα ΚΟΙΝΟ, ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ØΔιεκδικούμε να ληφθούν τώρα αποφάσεις για τη σωτηρία του πλανήτη
ØΣτέλνουμε μήνυμα στην παγκόσμια σύνοδο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή
Ø Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα για να περιοριστούν οι εκπομπές αερίων ρύπων.

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σοβαρή οικολογική κρίση, που στη χώρα μας γίνεται αντιληπτή με τον πιο δραματικό τρόπο. Οι υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, οι φετινές πυρκαγιές που κατέστρεψαν 3. 0000 000 στρέμματα δασικού, αγροτικού και φυσικού περιβάλλοντος, η ξηρασία και οι πλημμύρες από τη διάβρωση των εδαφών, το πρόβλημα της επάρκειας και της ποιότητας του νερού, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, όλ’ αυτά τα φαινόμενα συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και αποτελούν σήματα κινδύνου για το μέλλον της χώρας μας και του πλανήτη.
Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Η Διακυβερνητική για την Κλιματική Αλλαγή προβλέπει άνοδο των θερμοκρασιών από 1,4 έως 5,9 βαθμούς στα επόμενα 50 χρόνια. Οι επιστήμονες προειδοποιούν για ερημοποίηση μεγάλων κατοικημένων εκτάσεων και για εκατομμύρια πρόσφυγες εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής. Τα σημερινά ακραία φαινόμενα, οι ξηρασίες και οι πλημμύρες θα ενισχυθούν πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα επιβίωσης σε πολλά μέρη του κόσμου. Αν οι σημερινοί πόλεμοι σε Ιράκ Αφγανιστάν, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, γίνονται για το πετρέλαιο, οι αυριανοί θα γίνονται για το νερό. Ήδη οι πάγοι λιώνουν στην Αρκτική και οι υπεύθυνοι ισχυροί του πλανήτη σπεύδουν να εγκαταστήσουν στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή. Η Ελλάδα θα πλησιάσει τις επόμενες δεκαετίες κλιματολογικά την Αφρική, η ζωή μας θα γίνει αβίωτη και το παραγωγικό πρότυπο της χώρας θα οδηγηθεί σε κατάρρευση.

ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Για την κλιματική αλλαγή ευθύνονται αυτοί που προωθούν και επιβάλλουν τις σημερινές επιλογές, δηλαδή το κυρίαρχο οικονομικό και κοινωνικό σύστημα.
Το ενεργειακό πρότυπο που στηρίζεται σε ρυπογόνα καύσιμα και η ενεργειακή σπατάλη, η διαρκής επέκταση των μεταφορικών δικτύων και η κυριαρχία του ΙΧ αυτοκινήτου στη μετακίνηση, η βιομηχανική ανάπτυξη χωρίς περιβαλλοντικούς περιορισμούς, η συνεχώς διογκούμενη αστικοποίηση, η καταστροφή της φύσης, η αποψίλωση των δασών και η συρρίκνωση του αστικού και περιαστικού πράσινου, αποτελούν τις βασικές αιτίες της κλιματικής αλλαγής.
Χρειάζονται ριζικές αλλαγές στο πρότυπο παραγωγής και κατανάλωσης ώστε να γίνει συμβατό με την οικολογική αειφορία, την επιβίωση του πλανήτη και την ευημερία των ανθρώπων. Αλλά γι αυτό πρέπει να δούμε τον πλανήτη και τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη των εταιριών πετρελαίου, των βιομηχανικών συγκροτημάτων που παράγουν με ρυπογόνα καύσιμα, των κατασκευαστικών εταιριών και επιχειρήσεων παραγωγής και εμπορίας του ΙΧ αυτοκινήτου. Πρέπει οι πολίτες των αναπτυγμένων χωρών του κόσμου να αμφισβητήσουν τα κυρίαρχα καταναλωτικά πρότυπα και ν’ αλλάξουν τις επιζήμιες για το περιβάλλον και το κλίμα καταναλωτικές τους συνήθειες.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Η χώρα μας πρωτοπορεί σε αρνητικούς περιβαλλοντικούς δείκτες. Δεν εφαρμόζει ακόμα και τις ανεπαρκείς δεσμεύσεις του πρωτοκόλλου του Κιότο για τον περιορισμό των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα που ενοχοποιούνται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή.
Το σημερινό ενεργειακό πρότυπο, που στηρίζεται μονόπλευρα στα ορυκτά καύσιμα, είναι ήδη εξαιρετικά ρυπογόνο και παρ’ όλ’ αυτά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) προχωρεί σε νέες εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας με λιθάνθρακα.
Το ΙΧ αυτοκίνητο εξακολουθεί να κυριαρχεί στις μετακινήσεις, ενώ κατασκευάζονται νέα, απαράδεκτα περιβαλλοντικά τεχνικά έργα, όπως η επέκταση της Αττικής Οδού, για την εξυπηρέτησή του.
Τα δημόσια μέσα μεταφοράς δεν αναβαθμίζονται επαρκώς και το ποδήλατο θεωρείται μέσο ψυχαγωγίας και όχι μετακίνησης.
Η προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι θετική, όμως οι ανεμογεννήτριες πρέπει να χωροθετούνται σύμφωνα με τις δυνατότητες των τοπικών οικοσυστημάτων και όχι με κριτήριο το επιχειρηματικό κέρδος.
Ενώ τα προβλήματα της επάρκειας και της διαχείρισης του νερού οφείλονται σ’ ένα εξαντλητικό γεωργικό πρότυπο και στις συνθήκες ξηρασίας που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, η αντιμετώπισή τους γίνεται με οικολογικά απαράδεκτα μεγάλα τεχνικά έργα, όπως η εκτροπή του Αχελώου.
Τα δάση, το αστικό και περιαστικό πράσινο, οι ελεύθεροι χώροι μένουν απροστάτευτοι και παραδίδονται σε κάθε είδους νόμιμες και παράνομες κερδοσκοπικές δραστηριότητες.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Μπορούμε να επιβάλλουμε σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής αν ενώσουμε τις δυνάμεις και τη φωνή μας. Υπάρχει ελπίδα.
Όλα τα κινήματα πόλης, που δώσαμε αγώνες για το περιβάλλον στη γειτονιά και τον Δήμο μας, συναντιόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τους μαθητές, με τα συνδικάτα, τους κοινωνικούς φορείς, τις κινήσεις πολιτών και κάθε ενεργό πολίτη, για να σταματήσουμε τη νεοφιλελεύθερη κούρσα της ανάπτυξης που συμβάλλει την κλιματική αλλαγή και οδηγεί στην καταστροφή του πλανήτη.
Είμαστε όλοι, φορείς και άτομα, που συμφωνούμε στις παραπάνω διαπιστώσεις, συνδιοργανωτές μιας μεγάλης πολύχρωμης συγκέντρωσης - διαδήλωσης στο Σύνταγμα, στις 8 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής. Προβάλλουμε τα κοινά αιτήματα συλλογικά και ταυτόχρονα κάθε συλλογικότητα εκφράζει ελεύθερα το δικό της στίγμα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ø Να συμμορφωθεί επιτέλους η Ελλάδα με τους στόχους του Κιότο, αναλαμβάνοντας εγχώριες δράσεις, και να συμμετάσχει ενεργά στην προώθηση μιας παγκόσμιας συμφωνίας που θα επιβάλλει μείωση των εκπομπών αερίων ώστε να μην αλλάζει καταστροφικά το κλίμα.
Ø Να περιοριστεί δραστικά η χρήση ορυκτών καυσίμων στην ηλεκτροπαραγωγή και να μην κατασκευαστούν οι σχεδιαζόμενες μονάδες λιθάνθρακα. Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και στα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.
Ø Να ληφθούν αντιρρυπαντικά μέτρα στη βιομηχανία και τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.
Ø Να προκριθούν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με σεβασμό στα τοπικά οικοσυστήματα.
Ø Να ληφθούν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στην κατανάλωση.
Ø Να εφαρμοστούν σε παλιά και νέα κτίρια σύγχρονοι κανόνες και προδιαγραφές με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της οικολογικής δόμησης.
Ø Να περιοριστεί δραστικά η χρήση ΙΧ αυτοκινήτου και να ενισχυθούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς και το ποδήλατο. Να μην επεκταθεί η Αττική οδός στον Υμηττό. Όχι σε αυτοκινητόδρομους που καταστρέφουν το περιβάλλον.
Ø Να γίνει ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, που αποτελούν δημόσιο αγαθό, να καταπολεμηθεί η σπατάλη και να εξασφαλιστεί καθαρό πόσιμο νερό για όλους.
Ø Να κηρυχθούν αναδασωτέες όλες οι καμένες εκτάσεις, να προστατευτούν τα δάση της Αττικής χωρίς εξαιρέσεις, όπως έγινε με το καζίνο στην Πάρνηθα. Όχι στην αναθεώρηση των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος. Να καταργηθούν οι δασοκτόνοι νόμοι.
Ø Να σωθούν όλοι οι ελεύθεροι και πράσινοι χώροι. Κανένα τετραγωνικό μέτρο νέας δόμησης στους δημόσιους χώρους της Αττικής.
Ø Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας , η οποία προωθείται από ορισμένες κυβερνήσεις ως εναλλακτική μορφή στο σημερινό κυρίαρχο ενεργειακό πρότυπο.
Ø Αγωνιζόμαστε για την καθολική απαγόρευση παραγωγής, εγκατάστασης, αποθήκευσης πυρηνικών , χημικών και βιολογικών όπλων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Πέμπτη 29/11/07, ώρα 7:00 μμ.,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Πέμπτη 29/11/07, ώρα 7:00 μμ.,
Καλούνται οι Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα της περιοχής Αθήνας και των γύρω Δήμων σε ανοιχτή
Τακτική συνάντηση των Συλλόγων και Κινήσεων για τους Ελεύθερους Χώρους και την Ποιότητα Ζωής στην Αθήνα,
Αίθουσα ΙΣΤΟΣ, Εμμ. Μπενάκη 93-95 (κοντά την Καλλιδρομίου).
Θέματα:
Νέο τεύχος του περιοδικού (Νο21),
συμμετοχή μας στην εκδήλωση της 8/12/07 για την Παγκόσμια Ημέρα Κλίματος,
προτάσεις για δράσεις.
η Γραμματεία

Μην παραλείπετε να στέλνετε τις δράσεις σας και τις ανακοινώσεις σας στο:
igiann@tee.gr για δημοσίευση στο
Παρατηρητήριο Ελεύθερων Χώρων Αθήνας
www.asda.gr/elxoroi

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2007

«ΒΙΟ.ΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών Δ.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ


«ΒΙΟ.ΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών
"ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ"
Αγ. Κωνσταντίνου 12, Ομόνοια, 10431 Αθήνα
Τηλ/Φαξ: 210 522 23 23, Κινητό: 697-9734591
Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδα: www.biozo.orgΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, Μ.Κ.Ο., ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΛΟΥΝ
Συνάντηση Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
το Σάββατο στις 8 Δεκεμβρίου 2007 στις 1 το μεσημέρι
Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας και όλο τον κόσμο, κοινωνικές παρεμβάσεις με στόχο να ληφθούν μέτρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την ανατροπή των δεδομένων που δημιουργούν την κλιματική αλλαγή, η οποία απειλεί το μέλλον του πλανήτη. Στο διάστημα 4–15/12 συνέρχεται η Παγκόσμια Σύνοδος του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στο Μπαλί.
Στην Ελλάδα, εκατοντάδες περιβαλλοντικές κινήσεις πολιτών και κινήματα πόλης συνεργαζόμαστε με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Συνδικάτα, φορείς και πρωτοβουλίες εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών για ένα ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
· Διεκδικούμε να ληφθούν τώρα αποφάσεις για τη σωτηρία του πλανήτη
· Στέλνουμε μήνυμα στην παγκόσμια σύνοδο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή
· Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα για να περιοριστούν οι εκπομπές αερίων ρύπων.
Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σοβαρή οικολογική κρίση, που στη χώρα μας γίνεται αντιληπτή με τον πιο δραματικό τρόπο. Οι υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, οι φετινές πυρκαγιές που κατέστρεψαν 3.000.000 στρέμματα δασικού, αγροτικού και φυσικού περιβάλλοντος, η ξηρασία και οι πλημμύρες από τη διάβρωση των εδαφών, το πρόβλημα της επάρκειας και της ποιότητας του νερού, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, όλ’ αυτά τα φαινόμενα συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και αποτελούν σήματα κινδύνου για το μέλλον της χώρας μας και του πλανήτη.
Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Η Διακυβερνητική για την Κλιματική Αλλαγή προβλέπει μέση άνοδο των θερμοκρασιών από 1,4 έως 5,9 βαθμούς στα επόμενα 50 χρόνια. Οι επιστήμονες προειδοποιούν για ερημοποίηση μεγάλων κατοικημένων εκτάσεων και για εκατομμύρια πρόσφυγες εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής. Τα σημερινά ακραία φαινόμενα, οι ξηρασίες και οι πλημμύρες θα ενισχυθούν πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα επιβίωσης σε πολλά μέρη του κόσμου. Αν οι σημερινοί πόλεμοι σε Ιράκ Αφγανιστάν, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, γίνονται για το πετρέλαιο, οι αυριανοί θα γίνονται για το νερό. Ήδη οι πάγοι λιώνουν στην Αρκτική και οι υπεύθυνοι ισχυροί του πλανήτη σπεύδουν να εγκαταστήσουν στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή. Η Ελλάδα θα πλησιάσει τις επόμενες δεκαετίες κλιματολογικά την Αφρική, η ζωή μας θα γίνει αβίωτη και το παραγωγικό πρότυπο της χώρας θα οδηγηθεί σε κατάρρευση.
ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Για την κλιματική αλλαγή ευθύνονται αυτοί που προωθούν και επιβάλλουν τις σημερινές επιλογές, δηλαδή το κυρίαρχο οικονομικό και κοινωνικό σύστημα, η κερδοσκοπία.
Το ενεργειακό πρότυπο που στηρίζεται σε μαζική παραγωγή με ρυπογόνα καύσιμα και η ενεργειακή σπατάλη, η διαρκής επέκταση των μεταφορικών δικτύων και η κυριαρχία του ΙΧ αυτοκινήτου στη μετακίνηση, η βιομηχανική ανάπτυξη χωρίς περιβαλλοντικούς περιορισμούς με κυρίαρχο στόχο το κέρδος, η συνεχώς διογκούμενη αστικοποίηση, η καταστροφή της φύσης, η αποψίλωση των δασών και η συρρίκνωση του αστικού και περιαστικού πράσινου, αποτελούν τις βασικές αιτίες της κλιματικής αλλαγής.
Χρειάζονται ριζικές αλλαγές στο πρότυπο παραγωγής και κατανάλωσης ώστε να γίνει συμβατό με την οικολογική αειφορία, την επιβίωση του πλανήτη και την ευημερία των ανθρώπων. Αλλά γι αυτό πρέπει να δούμε τον πλανήτη και τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη των εταιριών πετρελαίου, των βιομηχανικών συγκροτημάτων που παράγουν με ρυπογόνα καύσιμα, των κατασκευαστικών εταιριών και επιχειρήσεων παραγωγής και εμπορίας του ΙΧ αυτοκινήτου. Πρέπει οι πολίτες των αναπτυγμένων χωρών του κόσμου να αμφισβητήσουν τα κυρίαρχα καταναλωτικά πρότυπα και ν’ αλλάξουν τις επιζήμιες για το περιβάλλον και το κλίμα καταναλωτικές τους συνήθειες.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Η χώρα μας πρωτοπορεί σε αρνητικούς περιβαλλοντικούς δείκτες. Δεν εφαρμόζει ακόμα και τις ανεπαρκείς δεσμεύσεις του πρωτοκόλλου του Κιότο για τον περιορισμό των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα που ενοχοποιούνται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή.
Το σημερινό ενεργειακό πρότυπο, που υποστηρίζει την μαζική παραγωγή και στηρίζεται μονόπλευρα στα ορυκτά καύσιμα, είναι ήδη εξαιρετικά ρυπογόνο και παρ’ όλ’ αυτά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) προχωρεί σε νέες εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας με λιθάνθρακα.
Το ΙΧ αυτοκίνητο εξακολουθεί να κυριαρχεί στις μετακινήσεις. Τα δημόσια μέσα μεταφοράς δεν αναβαθμίζονται επαρκώς και το ποδήλατο θεωρείται μέσο ψυχαγωγίας και όχι μετακίνησης.
Η προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι θετική, όμως:
· Δεν προωθούνται σε επίπεδο νοικοκυριών ή μικρών εκμεταλλεύσεων (αγροκτημάτων, κοινοτήτων, πολυκατοικιών)
· οι ανεμογεννήτριες πρέπει να χωροθετούνται σύμφωνα με τις δυνατότητες των τοπικών οικοσυστημάτων και όχι με κριτήριο το επιχειρηματικό κέρδος.
Ενώ τα προβλήματα της επάρκειας και της διαχείρισης του νερού οφείλονται σ’ ένα εξαντλητικό γεωργικό πρότυπο και στις συνθήκες ξηρασίας, που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, η αντιμετώπισή τους γίνεται με οικολογικά απαράδεκτα μεγάλα τεχνικά έργα, όπως η εκτροπή του Αχελώου.
Τα δάση, το αστικό και περιαστικό πράσινο, οι ελεύθεροι χώροι μένουν απροστάτευτοι και παραδίδονται σε κάθε είδους νόμιμες και παράνομες κερδοσκοπικές δραστηριότητες.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
Μπορούμε να επιβάλλουμε σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής αν ενώσουμε τις δυνάμεις και τη φωνή μας. Υπάρχει ελπίδα.
Όλα τα κινήματα πόλης, που δώσαμε αγώνες για το περιβάλλον στη γειτονιά και τον Δήμο μας, συναντιόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τους μαθητές, με τα συνδικάτα, τους κοινωνικούς φορείς, τις κινήσεις πολιτών και κάθε ενεργό πολίτη, για να σταματήσουμε τη νεοφιλελεύθερη κούρσα της ανάπτυξης, που συμβάλλει την κλιματική αλλαγή και οδηγεί στην καταστροφή του πλανήτη.
Είμαστε όλοι, φορείς και άτομα, που συμφωνούμε στις παραπάνω διαπιστώσεις, συνδιοργανωτές μιας μεγάλης πολύχρωμης συγκέντρωσης - διαδήλωσης στο Σύνταγμα το Σάββατο 8 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής. Προβάλλουμε τα κοινά αιτήματα συλλογικά και ταυτόχρονα κάθε συλλογικότητα εκφράζει ελεύθερα το δικό της στίγμα.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
· Να συμμορφωθεί επιτέλους η Ελλάδα με τους στόχους του Κιότο, αναλαμβάνοντας εγχώριες δράσεις, και να συμμετάσχει ενεργά στην προώθηση μιας παγκόσμιας συμφωνίας που θα επιβάλλει μείωση των εκπομπών αερίων ώστε να μην αλλάζει καταστροφικά το κλίμα.
· Να κηρυχθούν αναδασωτέες όλες οι καμένες εκτάσεις σε όλη την χώρα. Να προστατευτούν τα δάση της Αττικής χωρίς εξαιρέσεις, όπως έγινε με το καζίνο στην Πάρνηθα. Όχι στην αναθεώρηση των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος. Να καταργηθούν οι δασοκτόνοι νόμοι.
· Να σωθούν όλοι οι ελεύθεροι και πράσινοι χώροι. Κανένα τετραγωνικό μέτρο νέας δόμησης στους δημόσιους χώρους της Αττικής.
· Να προκριθούν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) με σεβασμό στα τοπικά οικοσυστήματα. Να ενισχυθεί άμεσα η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ από μικρές εκμεταλλεύσεις αγροκτημάτων, κοινοτήτων, πολυκατοικιών, ατόμων.
· Να ληφθούν αντιρρυπαντικά μέτρα στη βιομηχανία και τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.
· Να περιοριστεί δραστικά η χρήση ορυκτών καυσίμων στην ηλεκτροπαραγωγή και να μην κατασκευαστούν οι σχεδιαζόμενες μονάδες λιθάνθρακα. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της παραγωγής ενέργειας και στα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, η οποία προωθείται από ορισμένες κυβερνήσεις ως εναλλακτική μορφή στο σημερινό κυρίαρχο ενεργειακό πρότυπο.
· Να ληφθούν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στην κατανάλωση.
· Να εφαρμοστούν σε παλιά και νέα κτίρια σύγχρονοι κανόνες και προδιαγραφές με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της οικολογικής δόμησης.
· Να περιοριστεί δραστικά η χρήση ΙΧ αυτοκινήτου και να ενισχυθούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς και το ποδήλατο. Να μην επεκταθεί η Αττική οδός εξωτερικά στον Υμηττό. Όχι σε αυτοκινητόδρομους που καταστρέφουν το περιβάλλον.
· Να γίνει ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, που αποτελούν δημόσιο αγαθό, να καταπολεμηθεί η σπατάλη και να εξασφαλιστεί καθαρό πόσιμο νερό για όλους.
· Αγωνιζόμαστε για την καθολική απαγόρευση παραγωγής, εγκατάστασης , αποθήκευσης πυρηνικών, χημικών και βιολογικών όπλων.
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, Μ.Κ.Ο., ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!
«ΒΙΟΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ", Αγ. Κωνσταντίνου 12, 10431 Ομόνοια, Αθήνα. Τηλ/Φαξ: 210 522 23 23, 697-9734591, Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδα: http://www.biozo.org/
Στείλτε την γνώμη σας στην ΒΙΟ.ΖΩ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ


Διαμαρτυρία ενάντια στην τσιμεντοποίηση του Σεράφειου. Κλακαδόροι μέσα, ΜΑΤ απ’ έξω.


Διαμαρτυρία ενάντια στην τσιμεντοποίηση του Σεράφειου. Κλακαδόροι μέσα, ΜΑΤ απ’ έξω.
Έγινε σήμερα το πρωί στις 12 το μεσημέρι, η διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής Πετραλώνων, Ρουφ και Γκάζι, ενάντια στα σχέδια τσιμεντοποίησης του χώρου του Σεράφειου κολυμβητηρίου.
από Κάτοικος — τελευταία τροποποίηση 25/11/2007 18:15
Αφορμή ήταν η φιέστα που οργάνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και ο υπουργός εσωτερικών Π. Παυλόπουλος για να γιορτάσουν(!) την έναρξη των έργων διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Δηλαδή τα έργα για την διαμόρφωση του ελάχιστου πράσινου που σκοπεύουν να αφήσουν. Μάλιστα τα έργα αυτά περιλαμβάνουν εκτεταμένη κάλυψη του χώματος με τσιμέντο, για περάσματα και διαδρόμους, αφήνοντας όσο λιγότερο μπορούν εμφανές. Λες και δεν μπορούσαν να στρώσουν πλάκες πάνω στο χώμα.
Τα σχέδια τους όμως είναι άλλα. Στη θέση του παλιού κολυμβητήριου, θα φτιάξουν νέο. Αλλά εκμεταλλεύονται αυτή την ευκαιρία για να φτιάξουν και πάρκινγκ (προφανώς για να εξυπηρετούν τα δεκάδες παράνομα σκυλάδικα της περιοχής), πολυώροφο κτίριο γραφείων του ΟΝΑ (Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης), μεγάλο εστιατόριο, εκθεσιακό χώρο για τους ολυμπιακούς αγώνες, χώρο για έκθεση γλυπτών και συνεδριακό χώρο. Στο πίσω μέρος του ίδιου χώρου, όπου ο ΟΣΕ παραχώρησε στο Δήμο 13 στρέμματα, ετοιμάζονται να χτίσουν εμπορικό κέντρο, μιας και οι κάτοικοι των περιοχών μας δεν έχουν που να ξοδέψουν τα λεφτά τους. Όλα αυτά τα σχέδια, με την δικαιολογία της μυστικότητας του διαγωνισμού, τα κρατούν κρυφά όχι μόνο από την γειτονία αλλά ακόμα και από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις. Η Ανοιχτή πόλη έχει επανειλημμένα ζητήσει τα σχέδια, αλλά ποτέ δεν πήρε απάντηση.

Ο χώρος του Σεράφειου.

Με Μωβ βλέπετε το χώρο που θέλουν να χτίσουν. Το παλιό κολυμβητήριο έπιανε μόνο το κομμάτι στη μέση που είναι καφέ με χώματα. Με κόκκινο είναι ο χώρος του ΟΣΕ που θέλουν να χτίσουν εμπορικό κέντρο, συνδεμένο με τον προαστιακό, για να έρχονται από την επαρχία για ψώνια. Με κίτρινο τα ήδη υπάρχοντα γήπεδα, δηλαδή χώροι στρωμένοι με τσιμέντο και άσφαλτό. Με γαλάζιο είναι το μικρό κομμάτι που διαμορφώνουν το πράσινο, ρίχνοντας και εκεί μπόλικο τσιμέντο. Αυτό γιορτάζανε σήμερα!Και αυτά είναι όσα ξέρουμε πλαγίως...

Τη σημερινή φιέστα-πρόκληση την ανακοίνωσαν μόλις προχτές! Και αυτό γιατί ήθελαν να την κάνουν ανενόχλητοι, μόνο με τους μικρούς μαθητές που έφεραν με το ζόρι Κυριακάτικα, τους βαλτούς κλακαδόρους που καλούσαν προσωπικά, υπαλλήλους του δήμου και τα ΜΑΤ. Αυτούς που δεν ήθελαν με τίποτα ήταν τους κατοίκους της περιοχής και δημότες Αθηναίων. Η γνώμη τους, τους είναι αδιάφορη.
Όμως οι κάτοικοι όταν το έμαθαν αντέδρασαν άμεσα και προσπάθησαν να ενημερώσουν όσους μπορούσαν. Δείτε το κάλεσμα για τη διαμαρτυρία. Τελικά καμία 40αριά γείτονες μαζεύτηκαν, λιγότεροι από την σημασία του γεγονότος, αλλά αρκετοί για να χαλάσουν το κλίμα τις φιέστας και να αναγκάσουν τους ομιλητές να ακούγονται ταυτόχρονα με τα συνθήματα. Έτσι όλο το "δήθεν" και η γκλαμουριά πήγαν περίπατο. Τα ΜΜΕ που ήταν μέσα, κατέγραψαν και τους κατοίκους που στην πραγματικότητα αυτοί ήταν το σημαντικό γεγονός του πρωινού.

Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να κρατήσουν τους κατοίκούς μακριά από τη φιέστα και την είσοδο, αλλά δεν το κατάφεραν. Περάσαμε την πρώτη αλυσίδα και παραταχθήκαμε μπροστά στην έξοδο που θα έβγαιναν όλοι οι επίσημοι και οι βαλτοί χειροκροτητές, μόλις 15-20 μέτρα από το βάθρο των ομιλητών.
Οι κάτοικοι λένε ΝΑΙ για δημοτικό Κολυμβητήριο, παιδική χαρά και πράσινό, ΟΧΙ για κάθε άλλο σχέδιο τσιμεντοποίησης. Και να προσθέσουμε ότι άλλαξαν ειδικά για το οικόπεδο αυτό, το συντελεστή δόμησης, για να χτίσουν ψηλότερα!

Σε όλη τη διάρκεια φωνάζαμε συνθήματα όπως:
Δεν είσαι δήμαρχος, των Αθηνών,αλλά των εργολάβων και των εταιριών.
Ότι άγγιζε ο Μίδας, γίνονταν χρυσό,ότι εσύ αγγίζεις, γίνεται μπετό.
Αν για να τσιμεντώσεις, πήρες τη Δημαρχία,τότε να ψηφίζουμ’ απευθείας εταιρία.
Οι ελεύθεροι οι χώροι, για την κοινωνία,όχι για εργολάβους και κερδοσκοπία.
Πράσινο, κολυμβητήριο, παιδική χαρά,όχι γραφεία, εκθέσεις, μαγαζιά.
Ο μικρός Νικήτας, λάτρευε το μπετό,μα ο μπαμπάς επέμεινε τον έκανε γιατρό.
Τσιμέντο στο Σεράφειο, μπετά στον Ελαιώνα,για κέρδος ‘σεις θα χτίζατε και τον Παρθενώνα.
Σας ένωσε το χρήμα, γίνατε χαρμάνι,Νικήτα Βωβέ και Μπάμπη Κακλαμάνη.(λογοπαίγνιο με το όνομα του δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη και του μεγαλοεργολάβου Μπάμπη Βωβου)
Χώρος άθλησης-πρασίνου, για τα παιδιά,όχι, για μίζες, κέρδη και μπετά.
Και μερικά έξτρα:
Όταν τους δώσουν μίζα, για κάθε δέντρο,τότε θα φυτέψουν, ολόκληρο το κέντρο.
Έχουμε και δήμαρχο που λέει χωρατά,Θα γκρέμιζε και κτίρια για να μπουν φυτά.
Προεκλογικά θα γκρέμιζες και πολυκατοικίεςΤώρα έγινες μεσίτης, για τις εργολαβίες
Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας οι αστυνομικοί μαζί με μπράβους, όχι μόνο μας εμπόδιζαν να μπούμε μέσα, αλλά εμπόδισαν ακόμα και το διαμερισματικό σύμβουλο της Ανοιχτής Πόλης που είχε πρόσκληση, μέλλος του ΟΝΑ, ακόμα και μια γειτόνισσα 70 χρονών! Δεν έλειψαν οι σπρωξιές, και κάτι ψιλές. Όταν Βγήκε ο Κακλαμάνης για να φύγει, έγινε μεγάλος καυγάς μαζί του.
Στη διαμαρτυρία είχαν καλέσει, η Παρέμβαση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Φιλοπάππου-Κουκακίου, ο σύλλογος Μ. Αλέξανδρος (Γκάζι-Ρουφ), και η Ανοιχτή Πόλη 3ου Διαμερίσματος.
Και συνεχίζουμε!


Περισσότερες φωτογραφ'ιες

http://indy.gr/newswire/diamartyria-sto-enantia-stin-tsimentopoiisi-toy-serafeioy-klakadoroi-mesa-mat-ap2019-ekso/#

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: ΑΙΤΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ