Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΓΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ « ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ»

www.kontrastonkairo.gr

ΓΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ « ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ»

Για μια ακόμα φορά, η Δημοτική Αρχή και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Πατούλη, φάνηκαν επιεικώς κατώτερες των περιστάσεων, χωρίς συγκροτημένη πολιτική άποψη.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Μαΐου 2009, μόλις δώδεκα (12) σύμβουλοι της πλειοψηφίας ενέκριναν την πώληση, από τη Δημοτική Επιχείρηση «ΑΘΜΟΝΟΝ» δεκαπέντε (15) διαμερισμάτων του οικισμού «ΗΛΙΔΑ» - πρώην χωριό δημοσιογράφων της LAMDA DEVELOPMENT) - αξίας περίπου 6εκ. €, στο Ίδρυμα «ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ».

Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ακόμα και αν θεώρησαν αρχικά λογική την πράξη της πώλησης, στη συνέχεια, αφού ενημερώθηκαν, από τον κ. Στάθη Ραγκούση και τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» κ. Λευτέρη Μαγιάκη, για τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος, θα έπρεπε να εκφράσουν τουλάχιστον τις επιφυλάξεις τους και να διερευνήσουν αναλυτικότερα το ζήτημα πριν αποφασίσουν.

Η Δημοτική Αρχή απέκρυψε από το Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση 2196/2008 του Εφετείου Αθηνών βάσει της οποίας απαγορεύτηκε στη διοίκηση του ιδρύματος «ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ» να παραχωρήσει το χώρο του ορφανοτροφείου, συνολικής έκτασης 25 στρεμμάτων, για εμπορική χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ορφανοτροφείο βρίσκεται πάνω στη Λεωφόρο Κηφισίας απέναντι από το “GOLDEN HALL” στα όρια των Δήμων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου. Αποτελεί δηλαδή «φιλέτο», που ορέχτηκαν οι γνωστοί εργολάβοι – νεκροθάφτες της πόλης μας.

Η απόφαση του Εφετείου ελήφθη ύστερα από προσφυγή του συλλόγου κατοίκων Παραδείσου, του Δήμου Χαλανδρίου, του σωματείου εργαζομένων στο ίδρυμα και άλλων πολιτών. Το σκεπτικό της ήταν πως με την παραχώρηση για εμπορική χρήση και τη μεταστέγαση του ορφανοτροφείου σε άλλο ακίνητο, «δεν εκπληρούται πληρέστερα η βούληση του διαθέτη». Δηλαδή δε θα είναι προς όφελος των περίπου 80 παιδιών που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

Το ερώτημα λοιπόν που τέθηκε προς την δημοτική αρχή και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ήταν :

Μήπως με την προγραμματιζόμενη πώληση επιχειρείται αφενός η ανατροπή της δικαστικής απόφασης εις βάρος των οικότροφων και αφετέρου η τσιμεντοποίηση ενός ακόμα ελεύθερου χώρου στην Λεωφόρο Κηφισίας, στα όρια του Δήμου μας ;

Εύλογο ερώτημα, που θα έπρεπε να διερευνηθεί από τους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης, προτού λάβουν οριστική απόφαση.
Ύστερα από μεταμεσονύκτια τηλεφωνική οδηγία του δημάρχου κ.Πατούλη, δώδεκα (12) δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αποφάσισαν για την πώληση των διαμερισμάτων. Έχουν ακέραια την ευθύνη.

Είναι προς τιμή εκείνων που αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τη φιλοσοφία που θέλει το Δήμο επιχειρηματία να αποφασίζει με αποκλειστικό κριτήριο το οικονομικό όφελος, χωρίς να δίνει προτεραιότητα στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις.

Μέρα με τη μέρα, η πολιτική Πατούλη αποκαλύπτεται και αποδεικνύεται επικίνδυνη. Οι δημόσιες σχέσεις και οι Μπερλουσκονικές εμφανίσεις δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα που καθημερινά επιδεινώνεται.
Οι Μαρουσιώτες είναι απαραίτητο να ενημερωθούν και να αντιδράσουν. Είναι οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν αυτόν τον κατήφορο.
Μαρούσι 28/05/09

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ Πλαστήρα 3 & Δήμητρος ΜΑΡΟΥΣΙ 15124
επικοινωνία τηλ. 6934443888, fax 210 6124350, e-mail: kontrastonkairo@yahoo.gr, site: www.kontrastonkairo.gr

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (http://antigoldgreece.wordpress.com)


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (http://antigoldgreece.wordpress.com/)
H βιομηχανία αλουμινίου και η στενή της σχέση με τον πόλεμο…
4 Iουνίου 2009
«Ο πόλεμος δεν είναι μόνο τρομερός, είναι και τρομερά κερδοφόρος».
Απρίλιος 2007: Στρατιωτικά οχήματα σε στρατόπεδο του Αμερικανικού στρατού στο Κουβέιτ αναμένουν την αποστολή τους στη Μέση Ανατολή.
Μιλάμε για πολλές χιλιάδες τόνους αλουμινίου… Πηγή: http://www.msc.navy.mil/sealift/2007/April/kuwait.htm
Όταν, στην προηγούμενη καταχώρηση γράφαμε για τις φυλές αυτοχθόνων της ανατολικής Ινδίας που απειλούνται με ξεριζωμό από τις εταιρείες εξόρυξης βωξίτη, «για να συντηρηθεί ο σπάταλος τρόπος ζωής του σύγχρονου “πολιτισμένου” ανθρώπου», σκεφτόμασταν αυτοκίνητα, μαγειρικά σκεύη και κουτάκια μπύρας. ΛΑΘΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
Θα έπρεπε να σκεφτόμαστε βόμβες, άρματα μάχης και στρατιωτικά ελικόπτερα. Ή τουλάχιστον και αυτά.
«Το αλουμίνιο έχει γίνει το πιο σημαντικό υλικό του σύγχρονου πολέμου. Καμία μάχη δεν έιναι δυνατή και κανένας πόλεμος δεν μπορεί να διεξαχθεί επιτυχώς σήμερα, χωρίς να χρησιμοποιηθούν και να καταστραφούν τεράστιες ποσότητες αλουμινίου… Το αλουμίνιο είναι στρατηγικής σημασίας για την άμυνα… Το αλουμίνιο κάνει δυνατή την ύπαρξη πολεμικών και επιβατικών αεροπλάνων…Το αλουμίνιο είναι απαραίτητο στα ατομικά όπλα, τόσο για την κατασκευή όσο και για την παράδοσή τους στο στόχο…Το αλουμίνιο, τεράστιες ποσότητες από αυτό, κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη νίκη και την ήττα…»(Anderson, Dewey 1951. “Aluminum for Defence and Prosperity”).
Mια από τις βασικές, αν και κρυμμένες, κινητήριες δυνάμεις πίσω από την παραγωγή αλουμινίου είναι η βιομηχανία όπλων. Keep reading →

Mαρία Καδόγλου

Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτωνhttp://antigoldgreece.wordpress.com/http://www.antigold.gr/

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ “ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS”

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ “ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS”
μαζί με τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ

καλούμε

στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΛΙΑΚΟ

την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ ΄09, 7.30 μ.μ.,
στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Λαμίας.

Έκθεση φωτογραφίας, Video,
συναυλία των MUSICOLLECTIVA και BUBLIATSIKA.


O συμπαντικός νόμος της σύνδεσης μεταξύ Αιτίας και Αποτελέσματος, όπως φαίνεται, δεν ισχύει στην περίπτωσή μας.

Ο Μαλιακός, αν και ζωσμένος κυριολεκτικά από ρυπογόνες πηγές, κατά περίεργο και άξιο έρευνας τρόπο, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα: τα νερά του είναι καθαρά, τα παιδιά μας ανέμελα θα παίζουν στις παραλίες κι εμείς θα τρώμε άφοβα τα ψάρια του.

Όμως η εικόνα των χιλιάδων νεκρών ψαριών ολόγυρα και η κραυγή των ψαράδων ακόμα αντηχεί στο μυαλό μας, η αμφιβολία και ο φόβος για το τί μέλει γενέσθαι διαπερνά τις καρδιές μας.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να δουν την αλήθεια και να δράσουν σύμφωνα με αυτή. Τα συμφέροντα ολίγων δεν είναι δυνατόν να καταστρέφουν τη ζωή όλων μας. Και αυτό είναι θέμα συλλογικής ευθύνης όσο η κοινωνία σωπαίνει και χαίρεται με ανεύθυνες δηλώσεις.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ - ΠΑΡΝΗΘΑ




Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης & Ενεργών Πολιτών

Παναττικό Δίκτυο
Κινημάτων Πόλης & Ενεργών Πολιτών
Συντονιστική Επιτροπή



5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Κάθε μέρα - Μέρα περιβάλλοντος
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1972 θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι «παγκόσμιες ημέρες» που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ για διάφορα θέματα, δεν λύνουν από μόνες τους τα προβλήματα. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, το πρόβλημα του περιβάλλοντος θα είχε λυθεί εδώ και 37 χρόνια.
Η σημερινή ημέρα προσφέρεται για έναν απολογισμό, τι έκαναν και τι δεν έκαναν οι κυβερνήσεις, η Αυτοδιοίκηση, αλλά και εμείς οι πολίτες στο μέτρο που μας αναλογεί, για να προστατέψουν το περιβάλλον. Και ο απολογισμός, δυστυχώς για τη χώρα μας, είναι και για φέτος δυσμενής για το περιβάλλον. Αναφέρουμε μόνο ορισμένα βασικά στοιχεία , από αυτά που έχουμε συγκεντρώσει από τους ενεργούς πολίτες και τα κινήματα πόλης που συντονίζουν τους αγώνες μέσω του ΠΔΚΠ:

1. Οι ορεινοί όγκοι της Αττικής δεν προστατεύονται, αντίθετα α) με τις διανοίξεις περιφερειακών Λεωφόρων (Υμηττός, Ποικίλο - Αιγάλεω) β) με τον αποχαρακτηρισμό δασικών περιοχών (Ανατολική Πάρνηθα, Πεντέλη) κ.λπ. ο χαρακτήρας των βουνών αλλοιώνεται.
2. Το θαλάσσιο μέτωπο κατά μήκος της Λ. Ποσειδώνος δεν αναδεικνύεται, πολλές παραλίες παραμένουν «ιδιωτικές» και μη προσβάσιμες στους πολίτες, ενώ αυθαίρετα κτίσματα και χρήσεις δεν εκδιώκονται παρά την θέσπιση ειδικού ΠΔ/τος από το 2004, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή ούτε καν η δημιουργία ενιαίου πεζόδρομου/ποδηλατόδρομου, όπως κατά καιρούς εξαγγέλλεται .
3. Νέες επιβαρύνσεις με ρύπους, προερχόμενοι από το Θριάσιο/Ελευσίνα απειλούν να κατακλείσουν το λεκανοπέδιο με τις επεκτάσεις και τις νέες μονάδες των ΕΛΠΕ Ελευσίνας (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ), τη δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαλυβουργική κ.λπ. Οι νέες «επενδύσεις» στην ηλεκτροπαραγωγή, στην περιοχή της πρωτεύουσας, και η επιβολή ενός καταναλωτικού και ενεργοβόρου τρόπου ζωής, αντί να μας οδηγήσουν προοδευτικά στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, θα επιβαρύνουν το λεκανοπέδιο με νέους ρύπους και θα συμβάλλουν στην αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
4. Το Εθνικό Χωροταξικό καθώς και το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας - Αττικής που κατατέθηκε πρόσφατα δεν έχουν ξεκάθαρη θέση για την προστασία της υπαίθρου/ αγροτικού χώρου και για την ανάσχεση των επεκτάσεων, ενώ για την πολεοδομική αναβάθμιση είναι γενικόλογα και σε επίπεδο ευχολόγιου, χωρίς να εγγυώνται μια ανατροπή της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης πολεοδομικής πολιτικής αποσπασματικών ρυθμίσεων.
5. Οι μεγάλοι ελεύθεροι χώροι της Αθήνας και του Πειραιά, Γουδή, Ελληνικό, Ελαιώνας, Στρατόπεδα, ΧΡΩΠΕΙ, Λιπάσματα Δραπετσώνας, δεν αποδίδονται στην πόλη για Μητροπολιτικά (αστικά) Πάρκα, παρά τις σχετικές κατευθύνσεις του ισχύοντος ΡΣΑ, διατηρώντας χαμηλή την ποιότητα της ζωής στην πόλη. Επιπρόσθετα πολλοί θεσμοθετημένοι Κοινόχρηστοι Χώροι αποχαρακτηρίζονται καθημερινά από το ΥΠΕΧΩΔΕ, μετά από αποφάσεις δικαστηρίων, λόγω της αδυναμίας/απροθυμίας των ΟΤΑ να αναλάβουν τα κόστη απαλλοτρίωσης.
6. Η πρόσφατη εξαγγελία του ΥΠΕΧΩΔΕ για την νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων κ.λπ. επιβραβεύει την αυθαιρεσία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις να αυξηθούν στο μέλλον οι αυθαιρετούντες για άλλα θέματα, αφού εάν «πληρώσουν μπορούν να το σώσουν»..
7. Οι μικροί, αλλά τόσοι σημαντικοί ελεύθεροι χώροι στην καρδιά της Αθήνας απειλούνται . Η κυκλοφορία των ΑΜΕΑ, των πεζών, και των ποδηλατών δυσχεραίνεται (το Μετρό δεν δέχεται τη μεταφορά ποδηλάτων). Οι πλατείες και πρασιές έχουν καταληφθεί από τα τραπεζοκαθίσματα, η υπαίθρια διαφήμιση επεκτείνεται παρανόμως, τα καταστήματα της νύχτας επιβάλλουν τους «δικούς τους» κανόνες, κ.λπ. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ηχορύπανση, την οπτική ρύπανση και τις ακτινοβολίες (κεραίες κινητής τηλεφωνίας, Κέντρα Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ κλ.π), δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της πρωτεύουσας.
8. Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας εκποιείται πρόχειρα για αμφιλεγόμενη ανάπτυξη, εις βάρος του πρασίνου και της ενσωμάτωσης στην πόλη της πλούσιας ιστορικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς που αυτό εγκλείει (Φιλοπάππου, Ακαδημία Πλάτωνος, Μουσείο Ακρόπολης, Αγροτέρα Αρτέμιδα)
9. Η συγχώνευση των 29 Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών σε 13, στο όνομα της οικονομικής κρίσης, αποδεικνύει ότι πραγματικό ενδιαφέρον για το περιβάλλον δεν υπάρχει από τους κυβερνώντες.
10. Η κατασκευή μεγάλων εμπορικών κέντρων τύπου MALL (Μαρούσι, Πειραιώς, Κάντζα κ.λπ.) λειτουργούν αφενός μεν ως μαγνήτες στα Ι.Χ. αφετέρου συμβάλλουν στο «θάνατο του εμποράκου» αλλά και στην απαξίωση των τοπικών κέντρων που μπορούν να γίνουν πυρήνες κοινωνικής ζωής και ανασυγκρότησης της γειτονιάς.
11. Σημαντικοί υγρότοποι της Αττικής δεν προστατεύονται και αφήνονται στο έλεος των βιομηχανιών, των κατασκευαστών και των μικρομεγάλων συμφερόντων, σε πολλές περιπτώσεις με τη συμμετοχή, την ευθύνη ή με παραλείψεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Βραυρώνα, Ωρωπός/ Εκβολές Ασωπού, Βουρκάρι, Λίμνη Κουμουνδούρου κ.λπ).
12. Η πολιτιστική και η αρχιτεκτονική κληρονομιά (ιδίως η νεότερη και τα βιομηχανικά μνημεία) δεν προστατεύεται επαρκώς.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου θα γίνουν οι Ευρωεκλογές. Στην προεκλογική περίοδο ελάχιστα ειπώθηκαν για το περιβάλλον από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, και όσα ειπώθηκαν «για την πράσινη ανάπτυξη» δεν ήταν παρά μια σκέτη φιλολογία. Τα έργα τους και οι παραλήψεις τους το αποδεικνύουν. Προτεραιότητα των εκάστοτε κυβερνήσεων είναι η εξασφάλιση υπερκερδών στους μεγαλοκατακσευαστές, στους μεγαλέμπορους, στο βιομηχανοποιημένο τουρισμό κ.λπ. αδιαφορώντας για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.
Υπάρχει όμως ελπίδα, και αυτή η ελπίδα είναι τα ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΗΣ, οι πολίτες που οργανώνονται και αγωνίζονται με διάφορες μορφές δράσης, μέσα από επιτροπές, συλλόγους, συνελεύσεις συνοικιών, και συντονισμένα, με συνέπεια και με αλληλεγγύη υπερασπίζονται το αστικό και το φυσικό περιβάλλον, όχι μόνο την 5η Ιουνίου, αλλά κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή.

Αθήνα 3 Ιουνίου 2009

Η Συντονιστική Επιτροπή
του Παναττικού Δικτύου Κινημάτων Πόλης

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Καθαρισμός του Κηφισού - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009
Δράση Καθαρισμού του Κηφισού ποταμού από τον Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού ποταμού Αττικής και παραχειμάρρων (ΦΔΑΚ), στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος।
Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το 1972 στη Στοκχόλμη, από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), με στόχο την αφύπνιση των πολιτών όλου του κόσμου, σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Με αφορμή την ημέρα αυτή, ο ΦΔΑΚ διοργανώνει Δράση Καθαρισμού σε επιλεγμένα σημεία του Κηφισού ποταμού, στις 5 Ιουνίου 2009.
Η επιλογή έγινε έπειτα από επιτόπια έρευνα του προσωπικού του Φορέα στην ευρύτερη περιοχή του Κηφισού και σε συνεργασία με τους Δημάρχους –μέλη του Δ.Σ του ΦΔΑΚ– των παρακηφίσιων Δήμων που θα συμμετέχουν στη Δράση.
Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες Δήμοι και οι αντίστοιχες τοποθεσίες όπου θα λάβει χώρα ο καθαρισμός διαμορφώνονται ως εξής:
1. Δήμος Αχαρνών: Περιοχή Κόκκινος Μύλος.
2. Δήμος Κηφισιάς: Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», ρέμα Πύρνας, οδός Κρεστένων.
3. Δήμος Μεταμόρφωσης: Διασταύρωση Αττικής Οδού με παράδρομο Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας (νοτιοδυτικά του κόμβου), πρανές δίπλα στον Κηφισό.
4. Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας: Περιοχή Μάρμαρα, τοποθεσία Χαμόμυλο.
Η Δράση θα πραγματοποιηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες κάθε Δήμου, με τη συμμετοχή της Ομάδας Έργου του ΦΔΑΚ και εθελοντών.
Θα ξεκινήσει στις 08:30 το πρωί και υπολογίζεται να διαρκέσει μέχρι τις 11:30, με ταυτόχρονη διεξαγωγή στα τέσσερα προανεφερθέντα σημεία.
Στόχος του Φορέα μέσω της Δράσης αυτής, είναι η άμεση ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την μεγάλη οικολογική αξία του παραποτάμιου οικοσυστήματος του Κηφισού, και ιδιαιτέρως για τους κατοίκους της Αττικής.
Ο ΦΔΑΚ έχει συσταθεί βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 346/2002 και έχει λάβει χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον (ΕΠΠΕΡ) του ΥΠΕΧΩΔΕ, έπειτα από έγκριση του Τεχνικού Δελτίου από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά.Κύριος σκοπός του είναι η διαχείριση, προστασία και ανάπλαση του Κηφισού ποταμού και των παραχειμάρρων του, καθώς και ο συντονισμός δράσεων που αφορούν στην πληροφόρηση και αφύπνιση κατοίκων και αρμόδιων Φορέων.
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας ΦΔΑΚ
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ισμήνη Γάτου
Τηλ.: 210 6984350 & 210 6984210
E-mail: fkifisos@yahoo.gr
Fax: 210 6984730