Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Έγινε και το δεύτερο βήμα στον Ελαιώνα

Επιτροπή Πολιτών για την Διάσωση του Ελαιώνα
Τηλ.: 6932 424547 6976 266387 e-mail: elaionas@yahoo.gr, http://elaionas.wordpress.com

15-05-2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έγινε και το δεύτερο βήμα στον Ελαιώνα

Με μεγάλη χαρά η Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα αναγγέλλει ότι σύμφωνα με όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία λήφθηκε η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας σχετικά με την προσφυγή των 130 πολιτών κατά του Εμπορικού Κέντρου στον Ελαιώνα. Και η απόφαση αυτή είναι θετική υπέρ της προσφυγής των 130 πολιτών.
Μετά την Αναστολή εργασιών που είχε κερδηθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2008 και ήταν το πρώτο καθοριστικό βήμα σήμερα γίνεται το δεύτερο: ακυρώνεται το Εμπορικό Κέντρο, το Δημαρχιακό Μέγαρο και το δεύτερο Εμπορικό Κέντρο του κ. Κακλαμάνη.
Η τσιμεντοποίηση που σχεδίασε ο κ. Σουφλιάς, με την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Παπουτσή, με τη στήριξη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, η τσιμεντοποίηση που τόσο ένθερμα υποστήριξε ο κ. Κακλαμάνης, δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα.

Η Επιτροπή μας συνεχίζει, αποφασιστικά, μαχητικά και με όραμα, τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη: την υλοποίηση του Πάρκου στον Ελαιώνα, την υλοποίηση του κοινόχρηστου πρασίνου.
Οφείλουμε και θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να αφήσουμε στις επόμενες γενιές ένα Ελαιώνα με 700 στρέμματα κοινόχρηστου πρασίνου στην Αθήνα και 2.000 στρέμματα πρασίνου συνολικά.

Η Επιτροπή μας εκφράζει τις θερμότερες αγωνιστικές ευχαριστίες σε όλα τα κινήματα, τις συλλογικότητες, τις οργανωμένες δυνάμεις και τους ενεργούς πολίτες, που τη στήριξαν με την αλληλεγγύη τους.
Σε όλους όσους αυτό το διάστημα επιτέθηκαν στο ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας, συκοφάντησαν και απείλησαν τους 130 πολίτες, διαστρέβλωσαν και έθεσαν πέπλο σιωπής στις απόψεις και τη δράση της Επιτροπής μας, ένα έχουμε να πούμε: σήμερα πρέπει να ντρέπονται για όλα όσα έγραψαν, είπαν, έκαναν.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ-ΑΤΤΙΚΗΣ 11-5-09

Ύπενθύμιση: Ανανέωση της ιστοσελίδας
Τελευταία ενημέρωση 11-5-2009 Το Παρατηρητήριο ενημερώνεται με συχνότητα 5-7 φορές το μήνα:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Eλεύθερων Xώρων Αθήνας-Αττικής
Κίνηση για το δίμηνο: Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος 2009
http://www.asda.gr/elxoroi/elxoroi.htm
κάντε «κλικ» για να δείτε το HΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2009

Ζητούν την υποστήριξή σας:
Μαλιακός sos! όχι άλλη ρύπανση! ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ! http://www.gopetition.com/online/27261.html
Υπογράψτε ενάντια στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ στους πρόποδες της ΠΑΡΝΗΘΑΣ http://www.petitiononline.com/parnith/petition.html
να κηρυχτεί διατηρητέος ο κινηματ. ΑΣΤΡΟΝ Αμπελοκήπων: Υπογράψτε άμεσα: http://astron.petitionhost.com/
Πάρκο Ναυαρίνου και Τρικούπη: Υπογράψτε: http://www.petitiononline.com/leoh17/petition.html
υπογράψτε άμεσα για να σώσουμε τα κτήρια του πρώην 401 Στρατ. Νοσοκομείου, Δεινοκράτους 68, atLykab.htm#υπογρ
Στείλτε μηνύματα συμπαράστασης στην ΕΠΙΤΡ. ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΠΕ στο epitropiagona@gmail.com
Τα Γιάννενα ζητούν βοήθεια και υποστήριξη για να μην ιδιωτικοποιηθεί η Όαση από το Δήμο
Υπογράψτε για το Πάρκο Κύπρου και Πατησίων: www.petitionline.com/patisiwn/petition.html , και http://www.PetitionOnline.com/parko/petition.html
υπογράψτε επιστολή διαμαρτυρίας προς διάφορα Υπουργεία και Δήμους, για τους ποδηλατικούς άξονες
Μποϋκοτάζ στα ισραηλινά προϊόντα! http://home.pacbell.net/halnet/Boycott%20Israeli%20Products%20Campaign.htm
Συλλογή υπογραφών για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας
ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ Ας υπογράψουμε όλοι!
Υπογράψτε για να μπει φραγμός στο θανατηφόρο αίσχος του Ασωπού http://www.actclick.com/site/sendalert.aspx?alert=27

«Απεβίωσε» η κεραία-τέρας της οδού Τερπάνδρου στο Νέο Κόσμο

«Απεβίωσε» η κεραία-τέρας της οδού Τερπάνδρου στο Νέο Κόσμο

Χτες βράδυ πολίτες έθεσαν εκτός λειτουργίας τις δυστυχώς ιστορικές κεραίες-σταθμό βάσης της οδού Τερπάνδρου στο Νέο Κόσμο.

Διαβάστε σχετικά
http://indy.gr/newswire/abapebiosebb-i-keraia-teras-tis-odoy-terpandroy-sto-neo-kosmo

Ενημερωση-Συζητηση


Ενημερωση-Συζητηση


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ & ΤΟ Π.Δ. ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ







ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ & ΤΟ Π.Δ. ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ <protovoulia.agona.gia.imitto@gmail.com>






Σας καλούμε συμμετάσχετε το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΗ στην ΠΟΡΕΙΑ ενάντια στους ΝΕΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ και το Σχέδιο Π.Δ. ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Προσυγκέντρωση: 12:00 Είσοδος Σακέτα (Κουταλάς) Βυρωνα, επί της Λ. Κατεχάκη
τοπικές προσυγκεντρώσεις:
- προσυγκέντρωση Ηλιούπολης: στις 11.00πμ στο πάρκο Αναστάσεως
- προσυγκέντρωση Καισαριανής: 11:00π.μ. στην πλατεία Καισαριανής

Η Πρωτοβουλία Αγώνα συγκροτείται από Επιτροπές και αγωνιζόμενους κατοίκους από τις περιοχές Αλίμου, Ελληνικού, Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Βύρωνα, Καρέα, Καισαριανής, Ζωγράφου, Χολαργού, Αγ. Παρασκευής, Δάφνης, Υμηττού, Παγκρατίου, Ιλισίων, Εστίας Πανεπιστημιούπολης, Μεσογείων και από τους Ανατολικούς Ποδηλάτ-ισσ-ες.

-- Πρωτοβουλία Αγώνα ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομουςκαι το νέο ΠΔ λεηλασίας του Υμηττούhttp://protovoulia-agona.blogspot.com/






ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΔΚΠ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δια ΘΑΛΑΣΣΗΣ











ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΔΚΠ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δια ΘΑΛΑΣΣΗΣ








Αγαπητοί φίλοι,σας υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή, στις 12:00 το μεσημέρι, θα γίνει στο λιμάνι της Ελευσίνας (δείτε την αφίσα) :








ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δια ΘΑΛΑΣΣΗΣ.








Θα επιβιβαστούμε σε δύο μεγάλες βάρκες (λάντζες) και θα πάμε να δούμε το χώρο των επεκτάσεων του νέου διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ και τις διαρροές των πετρελαιοειδών στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και ευρύτερα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Χαλυβουργική όπου γίνονται οι επιχωματώσεις της θάλασσας με απόβλητα από το εργοστάσιο για την κατασκευή της κολοσσιαίας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής.Η ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ δηλώνει την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των ανθρώπων του Θριασίου αλλά και την δυναμική παρουσία μας στους χώρους που σχεδιάζονται ΔΥΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.Ένα από τα πανό που θα έχουμε :'' η ζωή μας και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη σας ΠΔΚΠ''ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 12:00

Μάχη κάτω από την κεραία της Τερπάνδρου στο Νέο Κόσμο

Μάχη κάτω από την κεραία της Τερπάνδρου στο Νέο Κόσμο

Πριν λίγη ώρα στην οδό Τερπάνδρου στο Νέο Κόσμο, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση κατοίκων από τη μία με άτομα της wind και της αστυνομίας από την άλλη. Προχθές βράδυ κάτοικοι έκοψαν την κεραία τέρας που λειτουργεί σε κτίριο εδώ και 16 χρόνια. Διαβάστε σχετικά εδώ. Χτες άτομα της εταιρείας πήγαν να μπουν στο κτίριο σαν διαρίκτες από φωταγωγό γιατί η πόρτα χάλασε… Οι κάτοικοι τους έδιωξαν και την δεύτερη φορά που ξανά εμφανίστηκαν τους πήγαν στην αστυνομία καθώς δεν διέθεταν καμία άδεια εργασιών. Τελικά δεν τους πήγαν αυτόφωρο καθώς οι κάτοικοι είπαν ότι δεν ήθελαν να το κάνουν για απλούς εργαζόμενους.

Σήμερα γύρω στις 1, έσκασαν πάλι άτομα της wind μαζί με ΤΕΣΕΡΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ!!!!! Προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο και οι λιγοστοί κάτοικοι που ήταν εκεί τους απώθησαν δυναμικά. Στην συνέχεια μαζεύτηκαν καμιά εικοσαριά κάτοικοι και κάτσανε μπροστά στην πόρτα. Η αστυνομία είπε ότι όποιος εμποδίσει την είσοδο θα τον πάρουν στο τμήμα αλλά οι κάτοικοι δεν δίστασαν και δήλωσαν ότι πρέπει να τους πάρουν όλους! Μπροστά στο αδιέξοδο τα άτομα της εταιρείας και τα τρία περιπολικά έφυγαν και λίγο μετά πέρασε και ΠΕΜΠΤΟ που το έδιωξε και αυτό ο επικεφαλής. Τώρα οι κάτοικοι φυλάνε βάρδιες μέχρι τις 7 μμ που έχουν συνέλευση. Ας πάνε όσοι μπορούνε να βοηθήσουν.

Αυτά τα ολίγα για να λύσουμε την απορία μερικών «που είναι η αστυνομία;». Η αστυνομία είναι πάτα εκεί και σε μεγάλους αριθμούς όταν απέναντι της έχει πολίτες με δίκαια αιτήματα.

ΑΙΣΧΟΣ!!!!!
http://indy.gr/newswire/ma3c7i-kato-apo-tin-keraia-tis-terpandroy-sto-neo-kosmo
http://indy.gr/newswire/abapebiosebb-i-keraia-teras-tis-odoy-terpandroy-sto-neo-kosmo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 12/5 πραγματοποιήθηκε τελικά το ειδικό Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας με θέμα τους νέους αυτοκινητόδρομους και το προεδρικό διάταγμα λεηλασίας του Υμηττού. Οι συνεχόμενες αναβολές, οι ξαφνικές αλλαγές ώρας και ημερομηνίας δεν ήταν αρκετές για να κρύψουν τις πραγματικές θέσεις της διοίκησης τους δήμου.
Οι μαζικές εξορμήσεις, παρεμβάσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας ανάγκασαν τελικά το Δήμαρχο να τοποθετηθεί για το έργο 2 μήνες μετά το τέλος της προσχηματικής «διαβούλευσης» του ΥΠΕΧΩΔΕ και ενώ είχε λάβει τη μελέτη ήδη από τις 19/2/09, όπως αποδεικνύουν τα έγγραφα της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Οι προκλήσεις του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων ξεπέρασαν κάθε όριο κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί προς τους κατοίκους, διαστρέβλωση της αλήθειας και υπεροψία απέναντι στις θέσεις και στα αιτήματα της Επιτροπής, προσωπικές απειλές, ενώ ο κ. Βαμβακερός (δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης) δεν δίστασε να καλέσει τον πρόεδρο του ΔΣ να στείλει τους κατοίκους στο αστυνομικό τμήμα!
Ούτε η αστυνομία που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση, ούτε η διοίκηση του δήμου ούτε πολύ περισσότερο ο κ. Βαμβακερός θα μας κάνουν να σιωπήσουμε. Με τις δυναμικές μας τοποθετήσεις και τη μαζική παρουσία των κατοίκων αποκαλύψαμε τα πραγματικά αίτια κατασκευής του δρόμου (μέλλον πρώην αεροδρομίου, κατασκευαστικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, συνολικός σχεδιασμός Αττικής), αλλά και τις πραγματικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και όλου του λεκανοπεδίου, ενώ κάναμε ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουμε αυτό το έργο να υλοποιηθεί. Χαρακτηριστικό της δύσκολης θέσης του δημάρχου ήταν ότι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του ψήφισαν ενάντια στο έργο και η πρόταση της διοίκησης πλειοψήφησε οριακά (16-15).
Ο δήμαρχος Γλυφάδας αρκέστηκε να αναφερθεί σε σικέ δημοσκοπήσεις που έγιναν πριν την ανακοίνωση των τελικών σχεδίων, όταν μόλις πριν το Πάσχα έσκιζε τα ιμάτια του και έλεγε ότι το έργο δεν επηρεάζει την περιοχή της Γλυφάδας, ενώ η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου διήρκησε μόλις 3 λεπτά, χωρίς καμία αναφορά στις επιπτώσεις του έργου. Αλγεινή εντύπωση, επίσης, μας έκανε ότι πολλές τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων έκαναν κριτική στα σχέδια Σουφλιά, επικαλούμενοι ως προτιμότερα τα προηγούμενα σχέδια τα οποία έφεραν τη Σήραγγα Υμηττού στην Τερψιθέα και θα είχαν ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές καταστροφές στο τμήμα του Υμηττού που βρίσκεται πίσω από τις γειτονιές μας. Ας φανταστούμε, λοιπόν, πια θα ήταν η τύχη μας αν όλες οι κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή μας περνούσαν από τα χέρια τους...
Η Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας κλιμακώνει πλέον τις δράσεις της σε συντονισμό με όλους όσους παλεύουν ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους και το νέο προεδρικό διάταγμα λεηλασίας του Υμηττού.
Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους…
Γλυφάδα
14-5-09

Όλοι το Σάββατο 16/5 12.00 στη λεωφόρο Κατεχάκη, κόμβος Σακέτα
Προσυγκέντρωση στο σημείο συνάντησης της επιτροπής Ηλιούπολης στις 11.00 π.μ. στο πάρκο Αναστάσεως, Αναστάσεως και Κατεχάκη πριν την μεγάλη ανηφόρα του Καρέα)
Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
Τηλ επικοινωνίας 6936838922, email: epitropi@gmail.com

-- Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδαςτηλ 6936838922email: epitropi@gmail.com

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ



ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ



ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2009
«Μια ελπίδα ανθίζει…. Τα κινήματα πόλης»

Αγαπητοί συναγωνιστές,
Ένας χρόνος πέρασε από την προηγούμενη συνάντησή μας στον Άγιο Κοσμά. Στο διάστημα αυτό αναπτύχθηκαν μεγάλοι και μικροί αγώνες για την προστασία του αστικού και του φυσικού περιβάλλοντος, για τα δικαιώματα των πολιτών, για την υπεράσπιση των ακτών, για τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής και της πολιτιστική μας κληρονομιάς. Όλοι εμείς ξεχωριστά σαν φορείς ή άτομα, αλλά και συντονισμένα ως δίκτυο, συγκρουστήκαμε με οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, ήρθαμε αντιμέτωποι με τη διαπλοκή, αντέξαμε όμως & σε πολλές περιπτώσεις καταφέραμε μεγάλες ή μικρές νίκες.


Την Κυριακή 17 Μαΐου καλούμαστε να συμμετέχουμε στη συνέλευση των εταίρων του ΠΔΚΠ. Επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε τη συνέλευσή μας στην ιστορική πόλη της Ελευσίνας ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους αγώνες που αναπτύσσονται εκεί για την απορρύπανση της περιοχής αλλά και για την απόκρουση των νέων βιομηχανικών εγκαταστάσεων [επέκταση των ΕΛΠΕ (ΠΕΤΡΟΛΑ), εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Χαλυβουργικής/ΔΕΗ κ.λπ].

Τα κινήματα πόλης και οι ενεργοί πολίτες καλούνται να παρουσιάσουν τα υλικά τους (αφίσες, εκδόσεις, παρεμβάσεις κ.λπ.) και να συμμετάσχουν:
1. Στην παρέμβαση δια θαλάσσης από το λιμάνι της Ελευσίνας, 12:00.
2. Στη συνέλευση του ΠΔΚΠ από 4:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ.

Στη συνέλευση μεταξύ των άλλων θα ανταλλάξουμε εμπειρίες και θα χαράξουμε τους γενικούς άξονες δράσης για το επόμενο διάστημα. Μεταξύ των άλλων θεμάτων ιδιαίτερα θα συζητήσουμε για:
Την οργάνωση του ΠΔΚΠ και την λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής.
Για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας.
Τους αγώνες για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή.
Την αλληλεγγύη στους αγωνιστές & στις συλλογικότητες που δέχονται επιθέσεις.
Τους αγώνες για τους ορεινούς όγκους, τις ακτές, τα μεγάλα και τα μικρά πάρκα.
Τα μικρά και μεγάλα τοπικά προβλήματα.

H ΣΥΜΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Ενημερωνόμαστε – Συζητάμε – Συντονιζόμαστε – Δρούμε
Η Αλληλεγγύη είναι η δύναμη μας

Πως φτάνουμε στο χώρο της Συνέλευσης:
‘'Ιερά οδός & Αφών Μουρίκη Ελευσίνα-Παλαιά Ελαιουργεία''Λεωφορεία :
Από Πειραιά -> 845 από Πλατεία Καραϊσκάκη μέσω Θηβών-Λ.Καβάλας προς Ελευσίνα -> 871 από Πλατεία Καραϊσκάκη μέσω Λ.Σχιστού προς Ελευσίνα ΣΤΑΣΗ Αφοί Μουρίκη
Από Αθήνα ->Α16, Β16,Ε16 από Πλατεία Κουμουνδούρου προς Ελευσίνα ΣΤΑΣΗ ΡΕΞ
Προαστιακός -> ΣΤΑΣΗ Μαγούλα και μετά λεωφορείο 863 προς Ελευσίνα ΣΤΑΣΗ ΡΕΞ
Δείτε και στο σύνδεσμο http://www.oasa.gr/index.asp?tml=1&pageid=69&menu=2&pg=1&asp=transport/grammes.htmΜε αυτοκίνητο :από Αθήνα ->Εθνική οδός προς Κόρινθο, διακλάδωση δεξιά για Ελευσίνα (ύψος Χαλυβουργικής) από Αττική οδό -> έξοδος αρ.1 προς Ελευσίνα
Χάρτες: από Αθηνών και Αττική οδό)