Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Φ. Δ. Α. Κ. «Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του ποταμού Κηφισού Αττικής και των παραχειμάρρων.»

Φ. Δ. Α. Κ.
Ν.Π.Ι.Δ./Π.Δ.346/ ΦΕΚ 287/28-11-02
«Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης
του ποταμού Κηφισού Αττικής
και των παραχειμάρρων.»
Ι. Θηβαίου 22 & Πουραΐμη 18
Τ.Κ. 13671 - ΑΧΑΡΝΕΣ 22/1/09


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινή σύσκεψη του Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού με συναρμόδιες Υπηρεσίες, Νομαρχίες και Δήμους, με θέμα «Σχεδιασμός δράσεων για την προστασία του Κηφισού ποταμού» πραγματοποιήθηκε στις 21/1/09 στις 11 π.μ. στην οδό Κηφισίας 1-3, στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιτζή.
Ο Πρόεδρος του Φορέα καθηγητής κ. Παναγιώτης Σίσκος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους και ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά η επιχορήγηση της λειτουργίας του ΦΔΑΚ με ποσό 1.080.000 ευρώ, σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο που είχε καταθέσει ο Φορέας το Σεπτέμβριο 2008 στο Ε.Π.ΠΕΡ.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα έργου του ΦΔΑΚ που κατατέθηκε το Νοέμβριο 2008 στο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό μέσο Life Environment, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, με κύριο αντικείμενο την πιλοτική ανάπλαση τμήματος του Κηφισού, την ανάπτυξη Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και την ανάπτυξη συστήματος καταγραφής της ρύπανσης του ποταμού.
Ο καθηγητής κ. Π. Σίσκος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ανάπτυξη της λειτουργίας του ΦΔΑΚ θα αποδώσει σημαντικά οφέλη στη διαχείριση και στην προστασία του Κηφισού και κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες εκπροσώπους Δημοσίων Υπηρεσιών να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συνεργαστούν με το Φορέα για το σκοπό αυτό.
Παρόντες ήταν ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιτζής και ο Βοηθός Γεν. Επιθεωρητής κ. Φ. Χατζημικές, οι Δήμαρχοι Αχαρνών κ. Π. Φωτιάδης, Κηφισιάς κ. Ν. Χιωτάκης και Νέας Φιλαδέλφειας κ. Στ. Κόντος, η Αντινομάρχης Περιβάλλοντος Νομαρχίας Αθηνών κ. Δανάη Αντωνάκου, ο Αντινομάρχης της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής κ. Χάρης Δαμάσκος συνοδευόμενος από τον Δ/ντή Περιβάλλοντος κ. Ι. Στριφτό και τον Δ/ντή Ανάπτυξης της Νομαρχίας Αν. Αττικής κ. Μ. Αχιλλαδέλη, ο κ. Γ. Δερμιτζάκης προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ, ο κ. Μ. Παπανικολάου προϊστάμενος του Οργανισμού Αθήνας, η κ. Π. Καπερώνη Δ/ντρια της ΔΕΕΑΠ ΥΠΕΧΩΔΕ, η κ. Τσιρούλη Δ/ντρια της Δ10 ΥΠΕΧΩΔΕ, ο κ. Παπαδημητράκης από τη Δ/νση Υδάτων της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Αττικής, η κ. Γ. Γώγου αν. Δ/ντρια του ΚΕΛ της ΕΥΔΑΠ, ο κ. Θεοφίλου Σπ. εκπρόσωπος του Δήμου Άνοιξης, ο κ. Μπακογιάννης εκπρόσωπος του Δήμου Νέας Ερυθραίας, ο κ. Π. Τσίτουρας Πρόεδρος της Οικολογικής Εξόρμησης Αττικής και μέλος του Δ.Σ. του ΦΔΑΚ, ο Γραμματέας του ΦΔΑΚ κ. Κ. Λάσκαρης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν το λόγο και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ενισχύσουν το έργο του ΦΔΑΚ και να συνεργαστούν, διατύπωσαν δε τις επί μέρους απόψεις και εμπειρίες για την αποτελεσματική διαχείριση του Κηφισού.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιτζής κλείνοντας τη σύσκεψη εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευρεία ανταπόκριση των Υπηρεσιών και για το ενδιαφέρον που εξέφρασαν όλοι για την προστασία του Κηφισού και συνέστησε να υπάρξει και συνέχεια με περισσότερη συνεργασία και αποτελέσματα στην πράξη.

Τηλ. Επικοινωνίας:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παναγιώτης Σίσκος: 6977450930
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κ. Λάσκαρης: 6977287596 - e-mail: dinoslaskaris@yahoo.gr

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Ήρθε το Βατερλό για όσους συκοφάντησαν την επιτροπή πολιτών του Ελαιώνα

Ήρθε το Βατερλό για όσους συκοφάντησαν την επιτροπή πολιτών του Ελαιώνα

Αναδημοσίευση άρθρου από το indy.gr

Στον σημερινό τύπο υπάρχουν εκτεταμένα δημοσιεύματα με τμήματα του σκεπτικού της απόφασης του ΣτΕ για την αναστολή εργασιών του Βωβού στο Βοτανικό.

Αυτά τα αποσπάσματα του σκεπτικού της απόφασης [δείτε πιο κάτω] αποτελούν το μεγάλο ΒΑΤΕΡΛΟ των ψεμάτων και της συκοφαντίας που εκτόξευε τόσο καιρό, ο κ. Κακλαμάνης, τα ΜΜΕ αλλά και η ΠΑΕ ΠΑΟ στην προσπάθεια τους να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μαγαλοεργολάβου για λόγους που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αλλά μόνο να υποθέτουμε.

Με αυτά τα ψέματα προσπάθησαν να κοροϊδέψουν τους πολίτες της Αθήνας αλλά και να χειραγωγήσουν τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Η ΠΑΕ ΠΑΟ στη χτεσινή της ανακοίνωση λέει μεταξύ άλλων «Δηλώνουμε απερίφραστα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι κάθε προσπάθεια σφετερισμού του οράματος των εκατομμυρίων φιλάθλων της ομάδας να αποκτήσουν το δικό τους γήπεδο και εκμετάλλευσής τους για πολιτικούς ή άλλους σκοπούς θα μας βρει αντιμέτωπους».

Η επιτροπή πολιτών του Ελαιώνα στη δικιά της ανακοίνωση όμως λέει μεταξύ άλλων «Αυτοί που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το γήπεδο θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί το συνέδεσαν με τα επιχειρηματικά σχέδια του κυρίου Βωβού. Αν αυτό δεν είναι ομηρία του γηπέδου, τότε τι είναι; Και οι ίδιοι θα πρέπει να δώσουν επί πλέον εξηγήσεις όταν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η ανέγερση του γηπέδου χωρίς πια το εμπορικό κέντρο, κάτι που παρουσίαζαν όλο αυτό το διάστημα ως αδιανόητο. Το ξέρουν καλά ότι υπάρχουν λύσεις, αλλά το κρύβουν για ευνόητους λόγους.»

Διαβάζοντας τα αποσπάσματα του σκεπτικού της απόφασης παρακάτω θα διαπιστώσει και ο πλέον κακοπροαίρετος αναγνώστης ότι όσα έλεγε η επιτροπή πολιτών ισχύουν στο ακέραιο, και ότι αυτοί που προσπάθησαν να σφετεριστούν το όραμα των εκατομμυρίων φιλάθλων της ομάδας να αποκτήσουν το δικό τους γήπεδο, είναι όσοι μας φλόμωσαν στο ψέμα τόσο καιρό ότι χωρίς εμπορικό Βωβού δεν υπάρχει γήπεδο.

Διαβάστε από την εφημερίδα Καθημερινή

Διέξοδο χωρίς Βωβό δίνει το ΣτΕ στον ΠAO

Tου Γιωργου Λιαλιου

Η κατασκευή του γηπέδου και τα σχέδια της διπλής ανάπλασης δεν παρεμποδίζονται από την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στο εμπορικό κέντρο της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός Α. Ε.» στον Βοτανικό. Αυτό τονίζει στο σκεπτικό της απόφασής του το Tμήμα Aναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, εκτιμώντας ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη -ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Δήμος Αθηναίων- μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση των απαραίτητων οικοδομικών αδειών. Το ΣτΕ αποφεύγει να κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου για τη διπλή ανάπλαση, άρα και το μέλλον του γηπέδου, θέμα που θα κριθεί τον Μάρτιο. Τα επιχειρήματα της απόφασης είναι τα εξής:

1. Απορρίπτει το επιχείρημα της ΠΑΕ ότι η αναστολή των οικοδομικών εργασιών στο ΟΤ 45 (για την ανέγερση του εμπορικού κέντρου της «Μπάμπης Βωβός Α. Ε.») θα έχει ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της μετεγκατάστασης του Παναθηναϊκού. «Αντιθέτως, η αναστολή εκτελέσεως των προσβαλλομένων πράξεων ουδόλως εμποδίζει την πρόοδο της διαδικασίας για την έκδοση των αναγκαίων διοικητικών πράξεων που ο νόμος προβλέπει για τη δημιουργία υπερτοπικού πόλου».

Με το επιχείρημα αυτό το ΣτΕ ξεκαθαρίζει ότι ο δρόμος για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τον Δήμο Αθηναίων είναι ανοιχτός, προκειμένου να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έχει επανειλημμένως επιπλήξει την ΠΑΕ ότι δεν έχει προχωρήσει στην κατάθεση του σχετικού φακέλου στο υπουργείο, παρά την ετοιμότητα την οποία δημοσίως δηλώνει.

2. Απορρίπτει τον ισχυρισμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ότι η αναστολή των εργασιών στο εμπορικό κέντρο Βωβού συνεπάγεται την αναστολή εκτέλεσης του νόμου για τη διπλή ανάπλαση. Oπως αναφέρει, ο νόμος 3481/06 «επιτρέπει, αλλά δεν επιβάλλει την οικοδόμηση του ΟΤ 45».

3. Εκτιμά ότι αν επιτραπεί η ανέγερση κτιρίου 69.100 τ. μ. της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός Α. Ε.» θα δημιουργηθούν τετελεσμένα.

4. Απορρίπτει το επιχείρημα του Δήμου Αθηναίων ότι η εταιρεία «Μπάμπης Βωβός Α. Ε.» θα ανακαλέσει την παραχώρηση της γης για τη δημιουργία του γηπέδου. Oπως σημειώνει, η εταιρεία δεν έχει τέτοιο δικαίωμα πριν κριθεί η κύρια προσφυγή (δικάσιμος έχει οριστεί στις αρχές Μαρτίου) και σε αντίθετη περίπτωση θα είναι παράνομη!

5. Καταλήγει ότι «δεν προκύπτουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που να υπαγορεύουν την επείγουσα εφαρμογή των οριζομένων στον ν. 3481/2006».

Οι πρώτες αντιδράσεις από την απόφαση ήταν αρκετά διφορούμενες. «Το ΣτΕ δεν παίρνει ακόμη θέση για τη συνταγματικότητα του νόμου για τη διπλή ανάπλαση, θέμα που θα κρίνει την τύχη του γηπέδου», εκτιμούν έμπειροι νομικοί. «Η απόφαση δεν μας δίνει πειστικά επιχειρήματα γιατί η διπλή ανάπλαση και η κατασκευή του εμπορικού κέντρου δεν είναι αλληλένδετα», δηλώνει στην «Κ» ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Σταύρος Καραγεωργίου. «Oλες οι αναγκαίες πράξεις (σ. σ. για την έκδοση οικοδομικής άδειας) βασίζονται σε ένα master plan, που με τη σειρά του βασίζεται στο σύνολο του νόμου. Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να εφαρμόσει το νόμο κατά το ήμισυ. Ωστόσο, το ΣτΕ μας υποδεικνύει μια πιθανή διέξοδο: λέει ότι οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος δεν αποδεικνύονται επαρκώς. Επομένως, αν αιτιολογηθούν καλύτερα, θα αλλάξει και η στάση του δικαστηρίου». Υψηλόβαθμα στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ, πάντως, σχολίαζαν χθες στην «Κ» ότι πλέον δεν απαιτείται άλλη κρατική παρέμβαση. «Είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη αν τώρα δεν υποβάλουν φάκελο για την έκδοση οικοδομικής άδειας», ανέφεραν.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_sport_100057_20/01/2009_299964

Μποϋκοτάζ στα προϊόντα του Ισραήλ, όσο διαρκεί η επίθεση και η κατοχή στην Γάζα

«ΒΙΟ.ΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών
"ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ"
Αγ. Κωνσταντίνου 12, Ομόνοια, 10431 Αθήνα
Τηλ/Φαξ: 210 522 23 23, Κινητό: 697-9734591
Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδα: www.biozo.org



Μποϋκοτάζ στα προϊόντα του Ισραήλ, όσο διαρκεί η επίθεση και η κατοχή στην Γάζα

Οι Έλληνες Καταναλωτές παρακολουθούν με θλίψη και οργή τις εικόνες τρόμου, φρίκης και θανάτου που φτάνουν από την Γάζα. Οι βομβαρδισμοί πόλεων, οι δολοφονίες μικρών παιδιών και αμάχων από την πολεμική μηχανή του Ισραήλ δεν μπορεί να είναι κομμάτι του κόσμου που θέλουμε και οραματιζόμαστε. Και όμως, συνεχίζονται τα εγκλήματα πολέμου καθημερινά, με βομβαρδισμούς σχολείων, νοσοκομείων, κτιρίων του ΟΗΕ, με θεατές εμάς τους πολίτες καταναλωτές. Ο τραγικός απολογισμός είναι ήδη πάνω από 1.000 νεκροί, και 5.000 τραυματίες εκεί, που δεν υπάρχουν επαρκείς συνθήκες και φάρμακα για να νοσηλευθούν, ενώ οι «συνομιλίες» για «ανακωχή» καλά κρατούν και φαίνεται ότι θα κρατήσουν μέχρι να ισοπεδωθεί ολόκληρη η Γάζα. Ο ΟΗΕ οι ΗΠΑ και οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ...δεν βιάζονται.
Η βία και ο θάνατος πρέπει να σταματήσουν!
Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να αφεθούν να ζήσουν σε συνθήκες που εξασφαλίζουν την ζωή, την ασφάλεια τους, αλλά και την κάλυψη των βιοτικών τους αναγκών. Δικαιούνται και αυτοί οι συνάνθρωποί μας να αποκτήσουν παρόν και μέλλον και όχι να ζουν στην φυλακή του θανάτου, στο γκέτο που λέγεται Γάζα. Αλλιώς η βία θα συνεχίσει να απαντιέται με βία και να αναπαράγεται.
Ως πρώτο βήμα καλούμε πρώτα από όλα την Ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει κάθε επίθεση, βομβαρδισμό, δολοφονία και να φύγει άμεσα από την Γάζα και τα κατεχόμενα
Επίσης καλούμε την Χαμάς και τις άλλες Παλαιστινιακές οργανώσεις, αφού γίνει ειρήνη και αποχωρήσουν οι Ισραηλινοί από τα κατεχόμενα, να σταματήσουν κάθε πράξη βίας εναντίον των Ισραηλινών.
Καλούμε την κυβέρνηση και την ΕΕ να πάψουν να διευκολύνουν την προμήθεια με όπλα του Ισραηλινού δολοφονικού στρατού.
Καλούμε τους φορείς που πωλούν προϊόντα στο Ισραήλ να μην το προμηθεύουν όσο διαρκεί η επίθεση και η κατοχή. Θα ήταν καλύτερο να ξεγράψουμε από την «αγορά» της χώρας μας κάθε επιτιθέμενο κράτος.
Ως πολίτες καταναλωτές έχουμε ένα μόνο σημαντικό «όπλο» για να πιέσουμε και να επιβάλλουμε την ειρήνη:
Την άρνηση αγοράς, το μποϋκοτάζ Ισραηλινών προϊόντων
Μέχρι να παύσουν οι εικόνες του θανάτου από την Γάζα, μέχρι να σταματήσει η επίθεση στους πολίτες και κατοίκους της Γάζας και αποχωρήσουν οι Ισραηλινοί από τα κατεχόμενα, εμείς οι έλληνες καταναλωτές αποφασίζουμε να μην αγοράζουμε κανένα προϊόν που προέρχεται από το Ισραήλ.
Αυτή είναι η απάντηση των πολιτών, των καταναλωτών στον θάνατο του πολέμου. Αυτή η απάντηση των λαών δύναται να «συνετίσει» και να αποτρέψει κάποιες πολεμικές μηχανές από το να σκοτώνουν.
Ας το σκεφτούμε βαθιά, ας το κάνουμε παγκόσμιο θεσμό αποτρεπτικό για τον πόλεμο και στο μέλλον: Όποιο κράτος επιτίθεται πολεμικά για να επιβάλλει την κυριαρχία του, όποιος επιτίθεται σε αμάχους με πολεμικά όπλα θα έχει να αντιμετωπίσει την παγκόσμια άρνηση αγοράς των προϊόντων του, το παγκόσμιο μποϋκοτάζ.
Ας το σκεφτεί λοιπόν καλά όποιος και όπου βρίσκεται, γείτονας ή σε άλλη ήπειρο να χρησιμοποιήσει τον πόλεμο για να επιβάλει την κυριαρχία του γιατί θα αντιμετωπίσει την οικονομική καταστροφή, αυτή που εμείς οι καταναλωτές μπορούμε να του επιφέρουμε με την στάση μας υπέρ της ειρήνης
Δεν θέλουμε προϊόντα ποτισμένα με θάνατο
Δεν θέλουμε προϊόντα ποτισμένα με αίμα αθώων παιδιών και αμάχων
Δεν θέλουμε να στηρίζουμε όσους χρησιμοποιούν και χρηματοδοτούν τις μηχανές του θανάτου
Δεν πρέπει να αγοράζουμε τα προϊόντα "made in Israel" και τα προϊόντα, που φέρουν τον κωδικό 729 στην αρχή του barcode (ψηφιακή διαγράμμιση). Ας ελέγχουμε και ας ρωτάμε εάν ένα προϊόν έχει προέλευση από το Ισραήλ και να μην το αγοράζουμε.
Επίσης οι εταιρείες που ενισχύουν τον πόλεμο του Ισραήλ και με τα χρήματά τους σκοτώνονται παιδιά πρέπει να αποκλειστούν. Τέτοιες γνωστές εταιρείες που ενισχύουν το κράτος του Ισραήλ είναι:
Coca Cola,
Starbucks cafe,
Mc Donalds,
Είμαστε βέβαιοι πως οι πρώτοι που θα καταλάβουν την κίνησή μας αυτή είναι οι εβραίοι όλου του κόσμου. Τους καλούμε να πράξουν και αυτοί όσα μπορούν υπέρ της ειρήνης και ενάντια στον πόλεμο των σιωνιστών και του κράτους του Ισραήλ.
Μποϋκοτάζ στα προϊόντα του Ισραήλ όσο διαρκεί η επίθεση και η κατοχή στην ΓΑΖΑ.
Αυτή είναι η δική μας απάντηση, αυτή είναι η λύση που μπορεί να φέρει την Ειρήνη και ζητούμε από όλους να σκεφτούν και να το πράξουν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ

Δελτίο Τύπου μετα την απόφαση του ΣτΕ

19/01/2009
Προτεραιότητα είναι το περιβάλλον
Η Επιτροπή Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας για αναστολή των εργασιών στο υπό ανέγερση εμπορικό κέντρο τής «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική», στον Βοτανικό.

Η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική – όχι μόνο για περιβαλλοντικούς λόγους, αλλά και διότι πάρθηκε με πρωτοφανή πίεση από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, ενισχυμένη από την εκκωφαντική μονοφωνία των περισσότερων ΜΜΕ, που έφτασαν στο σημείο όχι μόνο να αμφισβητούν το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και την ίδια την υποχρέωση του ανώτατου δικαστηρίου να ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων!

Η απόφαση της αναστολής είναι κομβική, διότι έτσι δεν θα εξεταστεί η νομιμότητα και η περιβαλλοντική επίπτωση του έργου μετά την τέλεση του «εγκλήματος», όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις – με χαρακτηριστική και σχετική αυτήν της τσιμεντοποίησης του κτήματος Θων στους Αμπελοκήπους, και πάλι από την εταιρεία Βωβού, και πάλι με συνενόχους το δήμο και το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ευτυχώς, για τον Ελαιώνα τα πράγματα φαίνεται να παίρνουν διαφορετική τροπή. Την εγκατάλειψή του από τις κυβερνήσεις και τους δημάρχους που τον έφεραν στη σημερινή τραγική του κατάσταση δεν πρέπει να διαδεχτεί η τσιμεντοποίηση, αλλά η εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος του 1995, με το πράσινο που προβλέπει. Το Λεκανοπέδιο δεν έχει άλλα περιθώρια και το σύνολο του Ελαιώνα είναι η τελευταία του ελπίδα για πράσινο μεγάλης κλίμακας. Αυτό, μετά την καταστροφή της Πάρνηθας, θα έπρεπε να είναι αυτονόητο – αλλά, δυστυχώς, κάποιοι δεν κατάλαβαν τίποτα.

Ως προς το γήπεδο, η επιτροπή μας (όπως επανειλημμένα έχει πει) δεν είναι αντίθετη, με την προϋπόθεση της διατήρησης του ισοζυγίου του πρασίνου, της τήρησης της νομιμότητας και χωρίς οικονομική επιβάρυνση του δήμου και των δημοτών. Αυτοί που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το γήπεδο θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί το συνέδεσαν με τα επιχειρηματικά σχέδια του κυρίου Βωβού. Αν αυτό δεν είναι ομηρία του γηπέδου, τότε τι είναι; Και οι ίδιοι θα πρέπει να δώσουν επί πλέον εξηγήσεις όταν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η ανέγερση του γηπέδου χωρίς πια το εμπορικό κέντρο, κάτι που παρουσίαζαν όλο αυτό το διάστημα ως αδιανόητο. Το ξέρουν καλά ότι υπάρχουν λύσεις, αλλά το κρύβουν για ευνόητους λόγους.
Τα κινήματα πολιτών, που έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια, δεν είναι ούτε περιφερόμενος θίασος (όπως λέει ο θλιβερός μας δήμαρχος), ούτε 130 άτομα, ούτε το «μακρύ χέρι» κάποιου κόμματος όπως βολεύονται κάποιοι να πιστεύουν. Τα κινήματα πολιτών εκφράζουν τη βαθύτατη και ολοένα αυξανόμενη αγωνία της κοινωνίας –και ιδιαίτερα της νέας γενιάς– για το μέλλον της πόλης μας, αλλά και για το περιβάλλον συνολικά. Και μην ελπίζουν κάποιοι ότι θα ξεμπερδέψουν μαζί τους με λασπολογίες και απειλές.

http://elaionas.wordpress.com/

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 8.00 μ.μ.,

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ.

ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ
ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΚΟΕ
ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ & ΔΕΡΒΕΝΙΩΝ 50, ΕΞΕΡΧΕΙΑ.