Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΛΟΦΩΝ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12 Οκτ. 2007


ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ
ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΛΟΦΩΝ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ

Η Συντονιστική Επιτροπή της Λαϊκής Συνέλευσης λόφων Φιλοπάππου, που αποτελεί μέλος του Παναττικού Δικτύου 81 συλλογικοτήτων και ενεργών πολιτών, είναι μια δημόσια γνωστή πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής, με σκοπό την υπεράσπιση των λόφων από τις αυθαίρετες παραβιάσεις της θεσμοθετημένης προστασίας τους (κίνηση αυτοκινήτων στα πλακόστρωτα, Διόνυσος, εγκατάλειψη των έργων Πικιώνη, σκουπίδια κλπ).

Ισχυρά συμφέροντα και μια κακώς εννοούμενη αντίληψη προστασίας, που θεωρεί ιδιοκτήτη του αρχαιολογικού χώρου την Α’ Εφορεία Προκλασσικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων Ακρόπολης, έχουν οδηγήσει επανειλημμένα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής στα δικαστήρια, έχουν υποκαταστήσει τον διάλογο μεταξύ αρχαιολόγων και ευαίσθητων πολιτών με την καταστολή των ΜΑΤ και έχουν προκαλέσει προπηλακισμούς, ακόμα και τραυματισμούς, ανύποπτων περιπατητών των λόφων.

Η επιμελώς καλλιεργούμενη εχθρότητα κατά της Συντονιστικής Επιτροπής οδήγησε τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ κ. Χ. Ζαχόπουλο σε μια αδιανόητη για πολιτισμένο θεσμικό παράγοντα παρεκτροπή, σε μια αήθη κατασυκοφάντηση των ενεργών πολιτών του Φιλοπάππου, ενώπιον του Κ.Α.Σ. Επιστρέφουμε την πρόκληση στο ΥΠ.ΠΟ. Είναι φανερό οτι διαφορετικά προσλαμβάνουμε τις έννοιες του πολιτισμού, της προστασίας των αρχαιολογικών χώρων και της δημοκρατίας. Είμαστε στο πλευρό της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία θα αποδείξει, άλλη μια φορά, με αδιάσειστα στοιχεία, ποιός σέβεται πράγματι τους λόφους του Φιλοπάππου και ποιός επικαλείται την προστασία τους με σκοπό να μετατρέψει τον χώρο σε ξένο σώμα για τους κατοίκους της περιοχής και όλης της Αθήνας.



το γραφείο τυπου του Παναττικού Δικτύου
Κινημάτων Πόλης και Ενεργών Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: