Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Διαμαρτυρία ενάντια στην τσιμεντοποίηση του Σεράφειου. Κλακαδόροι μέσα, ΜΑΤ απ’ έξω.






Διαμαρτυρία ενάντια στην τσιμεντοποίηση του Σεράφειου. Κλακαδόροι μέσα, ΜΑΤ απ’ έξω.
Έγινε σήμερα το πρωί στις 12 το μεσημέρι, η διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής Πετραλώνων, Ρουφ και Γκάζι, ενάντια στα σχέδια τσιμεντοποίησης του χώρου του Σεράφειου κολυμβητηρίου.
από Κάτοικος — τελευταία τροποποίηση 25/11/2007 18:15
Αφορμή ήταν η φιέστα που οργάνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και ο υπουργός εσωτερικών Π. Παυλόπουλος για να γιορτάσουν(!) την έναρξη των έργων διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Δηλαδή τα έργα για την διαμόρφωση του ελάχιστου πράσινου που σκοπεύουν να αφήσουν. Μάλιστα τα έργα αυτά περιλαμβάνουν εκτεταμένη κάλυψη του χώματος με τσιμέντο, για περάσματα και διαδρόμους, αφήνοντας όσο λιγότερο μπορούν εμφανές. Λες και δεν μπορούσαν να στρώσουν πλάκες πάνω στο χώμα.
Τα σχέδια τους όμως είναι άλλα. Στη θέση του παλιού κολυμβητήριου, θα φτιάξουν νέο. Αλλά εκμεταλλεύονται αυτή την ευκαιρία για να φτιάξουν και πάρκινγκ (προφανώς για να εξυπηρετούν τα δεκάδες παράνομα σκυλάδικα της περιοχής), πολυώροφο κτίριο γραφείων του ΟΝΑ (Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης), μεγάλο εστιατόριο, εκθεσιακό χώρο για τους ολυμπιακούς αγώνες, χώρο για έκθεση γλυπτών και συνεδριακό χώρο. Στο πίσω μέρος του ίδιου χώρου, όπου ο ΟΣΕ παραχώρησε στο Δήμο 13 στρέμματα, ετοιμάζονται να χτίσουν εμπορικό κέντρο, μιας και οι κάτοικοι των περιοχών μας δεν έχουν που να ξοδέψουν τα λεφτά τους. Όλα αυτά τα σχέδια, με την δικαιολογία της μυστικότητας του διαγωνισμού, τα κρατούν κρυφά όχι μόνο από την γειτονία αλλά ακόμα και από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις. Η Ανοιχτή πόλη έχει επανειλημμένα ζητήσει τα σχέδια, αλλά ποτέ δεν πήρε απάντηση.

Ο χώρος του Σεράφειου.

Με Μωβ βλέπετε το χώρο που θέλουν να χτίσουν. Το παλιό κολυμβητήριο έπιανε μόνο το κομμάτι στη μέση που είναι καφέ με χώματα. Με κόκκινο είναι ο χώρος του ΟΣΕ που θέλουν να χτίσουν εμπορικό κέντρο, συνδεμένο με τον προαστιακό, για να έρχονται από την επαρχία για ψώνια. Με κίτρινο τα ήδη υπάρχοντα γήπεδα, δηλαδή χώροι στρωμένοι με τσιμέντο και άσφαλτό. Με γαλάζιο είναι το μικρό κομμάτι που διαμορφώνουν το πράσινο, ρίχνοντας και εκεί μπόλικο τσιμέντο. Αυτό γιορτάζανε σήμερα!Και αυτά είναι όσα ξέρουμε πλαγίως...

Τη σημερινή φιέστα-πρόκληση την ανακοίνωσαν μόλις προχτές! Και αυτό γιατί ήθελαν να την κάνουν ανενόχλητοι, μόνο με τους μικρούς μαθητές που έφεραν με το ζόρι Κυριακάτικα, τους βαλτούς κλακαδόρους που καλούσαν προσωπικά, υπαλλήλους του δήμου και τα ΜΑΤ. Αυτούς που δεν ήθελαν με τίποτα ήταν τους κατοίκους της περιοχής και δημότες Αθηναίων. Η γνώμη τους, τους είναι αδιάφορη.
Όμως οι κάτοικοι όταν το έμαθαν αντέδρασαν άμεσα και προσπάθησαν να ενημερώσουν όσους μπορούσαν. Δείτε το κάλεσμα για τη διαμαρτυρία. Τελικά καμία 40αριά γείτονες μαζεύτηκαν, λιγότεροι από την σημασία του γεγονότος, αλλά αρκετοί για να χαλάσουν το κλίμα τις φιέστας και να αναγκάσουν τους ομιλητές να ακούγονται ταυτόχρονα με τα συνθήματα. Έτσι όλο το "δήθεν" και η γκλαμουριά πήγαν περίπατο. Τα ΜΜΕ που ήταν μέσα, κατέγραψαν και τους κατοίκους που στην πραγματικότητα αυτοί ήταν το σημαντικό γεγονός του πρωινού.

Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να κρατήσουν τους κατοίκούς μακριά από τη φιέστα και την είσοδο, αλλά δεν το κατάφεραν. Περάσαμε την πρώτη αλυσίδα και παραταχθήκαμε μπροστά στην έξοδο που θα έβγαιναν όλοι οι επίσημοι και οι βαλτοί χειροκροτητές, μόλις 15-20 μέτρα από το βάθρο των ομιλητών.
Οι κάτοικοι λένε ΝΑΙ για δημοτικό Κολυμβητήριο, παιδική χαρά και πράσινό, ΟΧΙ για κάθε άλλο σχέδιο τσιμεντοποίησης. Και να προσθέσουμε ότι άλλαξαν ειδικά για το οικόπεδο αυτό, το συντελεστή δόμησης, για να χτίσουν ψηλότερα!

Σε όλη τη διάρκεια φωνάζαμε συνθήματα όπως:
Δεν είσαι δήμαρχος, των Αθηνών,αλλά των εργολάβων και των εταιριών.
Ότι άγγιζε ο Μίδας, γίνονταν χρυσό,ότι εσύ αγγίζεις, γίνεται μπετό.
Αν για να τσιμεντώσεις, πήρες τη Δημαρχία,τότε να ψηφίζουμ’ απευθείας εταιρία.
Οι ελεύθεροι οι χώροι, για την κοινωνία,όχι για εργολάβους και κερδοσκοπία.
Πράσινο, κολυμβητήριο, παιδική χαρά,όχι γραφεία, εκθέσεις, μαγαζιά.
Ο μικρός Νικήτας, λάτρευε το μπετό,μα ο μπαμπάς επέμεινε τον έκανε γιατρό.
Τσιμέντο στο Σεράφειο, μπετά στον Ελαιώνα,για κέρδος ‘σεις θα χτίζατε και τον Παρθενώνα.
Σας ένωσε το χρήμα, γίνατε χαρμάνι,Νικήτα Βωβέ και Μπάμπη Κακλαμάνη.(λογοπαίγνιο με το όνομα του δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη και του μεγαλοεργολάβου Μπάμπη Βωβου)
Χώρος άθλησης-πρασίνου, για τα παιδιά,όχι, για μίζες, κέρδη και μπετά.
Και μερικά έξτρα:
Όταν τους δώσουν μίζα, για κάθε δέντρο,τότε θα φυτέψουν, ολόκληρο το κέντρο.
Έχουμε και δήμαρχο που λέει χωρατά,Θα γκρέμιζε και κτίρια για να μπουν φυτά.
Προεκλογικά θα γκρέμιζες και πολυκατοικίεςΤώρα έγινες μεσίτης, για τις εργολαβίες
Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας οι αστυνομικοί μαζί με μπράβους, όχι μόνο μας εμπόδιζαν να μπούμε μέσα, αλλά εμπόδισαν ακόμα και το διαμερισματικό σύμβουλο της Ανοιχτής Πόλης που είχε πρόσκληση, μέλλος του ΟΝΑ, ακόμα και μια γειτόνισσα 70 χρονών! Δεν έλειψαν οι σπρωξιές, και κάτι ψιλές. Όταν Βγήκε ο Κακλαμάνης για να φύγει, έγινε μεγάλος καυγάς μαζί του.
Στη διαμαρτυρία είχαν καλέσει, η Παρέμβαση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Φιλοπάππου-Κουκακίου, ο σύλλογος Μ. Αλέξανδρος (Γκάζι-Ρουφ), και η Ανοιχτή Πόλη 3ου Διαμερίσματος.
Και συνεχίζουμε!


Περισσότερες φωτογραφ'ιες

http://indy.gr/newswire/diamartyria-sto-enantia-stin-tsimentopoiisi-toy-serafeioy-klakadoroi-mesa-mat-ap2019-ekso/#

Δεν υπάρχουν σχόλια: