Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Μποϋκοτάζ στα προϊόντα του Ισραήλ, όσο διαρκεί η επίθεση και η κατοχή στην Γάζα

«ΒΙΟ.ΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών
"ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ"
Αγ. Κωνσταντίνου 12, Ομόνοια, 10431 Αθήνα
Τηλ/Φαξ: 210 522 23 23, Κινητό: 697-9734591
Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδα: www.biozo.org



Μποϋκοτάζ στα προϊόντα του Ισραήλ, όσο διαρκεί η επίθεση και η κατοχή στην Γάζα

Οι Έλληνες Καταναλωτές παρακολουθούν με θλίψη και οργή τις εικόνες τρόμου, φρίκης και θανάτου που φτάνουν από την Γάζα. Οι βομβαρδισμοί πόλεων, οι δολοφονίες μικρών παιδιών και αμάχων από την πολεμική μηχανή του Ισραήλ δεν μπορεί να είναι κομμάτι του κόσμου που θέλουμε και οραματιζόμαστε. Και όμως, συνεχίζονται τα εγκλήματα πολέμου καθημερινά, με βομβαρδισμούς σχολείων, νοσοκομείων, κτιρίων του ΟΗΕ, με θεατές εμάς τους πολίτες καταναλωτές. Ο τραγικός απολογισμός είναι ήδη πάνω από 1.000 νεκροί, και 5.000 τραυματίες εκεί, που δεν υπάρχουν επαρκείς συνθήκες και φάρμακα για να νοσηλευθούν, ενώ οι «συνομιλίες» για «ανακωχή» καλά κρατούν και φαίνεται ότι θα κρατήσουν μέχρι να ισοπεδωθεί ολόκληρη η Γάζα. Ο ΟΗΕ οι ΗΠΑ και οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ...δεν βιάζονται.
Η βία και ο θάνατος πρέπει να σταματήσουν!
Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να αφεθούν να ζήσουν σε συνθήκες που εξασφαλίζουν την ζωή, την ασφάλεια τους, αλλά και την κάλυψη των βιοτικών τους αναγκών. Δικαιούνται και αυτοί οι συνάνθρωποί μας να αποκτήσουν παρόν και μέλλον και όχι να ζουν στην φυλακή του θανάτου, στο γκέτο που λέγεται Γάζα. Αλλιώς η βία θα συνεχίσει να απαντιέται με βία και να αναπαράγεται.
Ως πρώτο βήμα καλούμε πρώτα από όλα την Ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει κάθε επίθεση, βομβαρδισμό, δολοφονία και να φύγει άμεσα από την Γάζα και τα κατεχόμενα
Επίσης καλούμε την Χαμάς και τις άλλες Παλαιστινιακές οργανώσεις, αφού γίνει ειρήνη και αποχωρήσουν οι Ισραηλινοί από τα κατεχόμενα, να σταματήσουν κάθε πράξη βίας εναντίον των Ισραηλινών.
Καλούμε την κυβέρνηση και την ΕΕ να πάψουν να διευκολύνουν την προμήθεια με όπλα του Ισραηλινού δολοφονικού στρατού.
Καλούμε τους φορείς που πωλούν προϊόντα στο Ισραήλ να μην το προμηθεύουν όσο διαρκεί η επίθεση και η κατοχή. Θα ήταν καλύτερο να ξεγράψουμε από την «αγορά» της χώρας μας κάθε επιτιθέμενο κράτος.
Ως πολίτες καταναλωτές έχουμε ένα μόνο σημαντικό «όπλο» για να πιέσουμε και να επιβάλλουμε την ειρήνη:
Την άρνηση αγοράς, το μποϋκοτάζ Ισραηλινών προϊόντων
Μέχρι να παύσουν οι εικόνες του θανάτου από την Γάζα, μέχρι να σταματήσει η επίθεση στους πολίτες και κατοίκους της Γάζας και αποχωρήσουν οι Ισραηλινοί από τα κατεχόμενα, εμείς οι έλληνες καταναλωτές αποφασίζουμε να μην αγοράζουμε κανένα προϊόν που προέρχεται από το Ισραήλ.
Αυτή είναι η απάντηση των πολιτών, των καταναλωτών στον θάνατο του πολέμου. Αυτή η απάντηση των λαών δύναται να «συνετίσει» και να αποτρέψει κάποιες πολεμικές μηχανές από το να σκοτώνουν.
Ας το σκεφτούμε βαθιά, ας το κάνουμε παγκόσμιο θεσμό αποτρεπτικό για τον πόλεμο και στο μέλλον: Όποιο κράτος επιτίθεται πολεμικά για να επιβάλλει την κυριαρχία του, όποιος επιτίθεται σε αμάχους με πολεμικά όπλα θα έχει να αντιμετωπίσει την παγκόσμια άρνηση αγοράς των προϊόντων του, το παγκόσμιο μποϋκοτάζ.
Ας το σκεφτεί λοιπόν καλά όποιος και όπου βρίσκεται, γείτονας ή σε άλλη ήπειρο να χρησιμοποιήσει τον πόλεμο για να επιβάλει την κυριαρχία του γιατί θα αντιμετωπίσει την οικονομική καταστροφή, αυτή που εμείς οι καταναλωτές μπορούμε να του επιφέρουμε με την στάση μας υπέρ της ειρήνης
Δεν θέλουμε προϊόντα ποτισμένα με θάνατο
Δεν θέλουμε προϊόντα ποτισμένα με αίμα αθώων παιδιών και αμάχων
Δεν θέλουμε να στηρίζουμε όσους χρησιμοποιούν και χρηματοδοτούν τις μηχανές του θανάτου
Δεν πρέπει να αγοράζουμε τα προϊόντα "made in Israel" και τα προϊόντα, που φέρουν τον κωδικό 729 στην αρχή του barcode (ψηφιακή διαγράμμιση). Ας ελέγχουμε και ας ρωτάμε εάν ένα προϊόν έχει προέλευση από το Ισραήλ και να μην το αγοράζουμε.
Επίσης οι εταιρείες που ενισχύουν τον πόλεμο του Ισραήλ και με τα χρήματά τους σκοτώνονται παιδιά πρέπει να αποκλειστούν. Τέτοιες γνωστές εταιρείες που ενισχύουν το κράτος του Ισραήλ είναι:
Coca Cola,
Starbucks cafe,
Mc Donalds,
Είμαστε βέβαιοι πως οι πρώτοι που θα καταλάβουν την κίνησή μας αυτή είναι οι εβραίοι όλου του κόσμου. Τους καλούμε να πράξουν και αυτοί όσα μπορούν υπέρ της ειρήνης και ενάντια στον πόλεμο των σιωνιστών και του κράτους του Ισραήλ.
Μποϋκοτάζ στα προϊόντα του Ισραήλ όσο διαρκεί η επίθεση και η κατοχή στην ΓΑΖΑ.
Αυτή είναι η δική μας απάντηση, αυτή είναι η λύση που μπορεί να φέρει την Ειρήνη και ζητούμε από όλους να σκεφτούν και να το πράξουν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: