Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 12/5 πραγματοποιήθηκε τελικά το ειδικό Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας με θέμα τους νέους αυτοκινητόδρομους και το προεδρικό διάταγμα λεηλασίας του Υμηττού. Οι συνεχόμενες αναβολές, οι ξαφνικές αλλαγές ώρας και ημερομηνίας δεν ήταν αρκετές για να κρύψουν τις πραγματικές θέσεις της διοίκησης τους δήμου.
Οι μαζικές εξορμήσεις, παρεμβάσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας ανάγκασαν τελικά το Δήμαρχο να τοποθετηθεί για το έργο 2 μήνες μετά το τέλος της προσχηματικής «διαβούλευσης» του ΥΠΕΧΩΔΕ και ενώ είχε λάβει τη μελέτη ήδη από τις 19/2/09, όπως αποδεικνύουν τα έγγραφα της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Οι προκλήσεις του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων ξεπέρασαν κάθε όριο κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί προς τους κατοίκους, διαστρέβλωση της αλήθειας και υπεροψία απέναντι στις θέσεις και στα αιτήματα της Επιτροπής, προσωπικές απειλές, ενώ ο κ. Βαμβακερός (δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης) δεν δίστασε να καλέσει τον πρόεδρο του ΔΣ να στείλει τους κατοίκους στο αστυνομικό τμήμα!
Ούτε η αστυνομία που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση, ούτε η διοίκηση του δήμου ούτε πολύ περισσότερο ο κ. Βαμβακερός θα μας κάνουν να σιωπήσουμε. Με τις δυναμικές μας τοποθετήσεις και τη μαζική παρουσία των κατοίκων αποκαλύψαμε τα πραγματικά αίτια κατασκευής του δρόμου (μέλλον πρώην αεροδρομίου, κατασκευαστικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, συνολικός σχεδιασμός Αττικής), αλλά και τις πραγματικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και όλου του λεκανοπεδίου, ενώ κάναμε ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουμε αυτό το έργο να υλοποιηθεί. Χαρακτηριστικό της δύσκολης θέσης του δημάρχου ήταν ότι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του ψήφισαν ενάντια στο έργο και η πρόταση της διοίκησης πλειοψήφησε οριακά (16-15).
Ο δήμαρχος Γλυφάδας αρκέστηκε να αναφερθεί σε σικέ δημοσκοπήσεις που έγιναν πριν την ανακοίνωση των τελικών σχεδίων, όταν μόλις πριν το Πάσχα έσκιζε τα ιμάτια του και έλεγε ότι το έργο δεν επηρεάζει την περιοχή της Γλυφάδας, ενώ η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου διήρκησε μόλις 3 λεπτά, χωρίς καμία αναφορά στις επιπτώσεις του έργου. Αλγεινή εντύπωση, επίσης, μας έκανε ότι πολλές τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων έκαναν κριτική στα σχέδια Σουφλιά, επικαλούμενοι ως προτιμότερα τα προηγούμενα σχέδια τα οποία έφεραν τη Σήραγγα Υμηττού στην Τερψιθέα και θα είχαν ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές καταστροφές στο τμήμα του Υμηττού που βρίσκεται πίσω από τις γειτονιές μας. Ας φανταστούμε, λοιπόν, πια θα ήταν η τύχη μας αν όλες οι κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή μας περνούσαν από τα χέρια τους...
Η Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας κλιμακώνει πλέον τις δράσεις της σε συντονισμό με όλους όσους παλεύουν ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους και το νέο προεδρικό διάταγμα λεηλασίας του Υμηττού.
Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους…
Γλυφάδα
14-5-09

Όλοι το Σάββατο 16/5 12.00 στη λεωφόρο Κατεχάκη, κόμβος Σακέτα
Προσυγκέντρωση στο σημείο συνάντησης της επιτροπής Ηλιούπολης στις 11.00 π.μ. στο πάρκο Αναστάσεως, Αναστάσεως και Κατεχάκη πριν την μεγάλη ανηφόρα του Καρέα)
Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
Τηλ επικοινωνίας 6936838922, email: epitropi@gmail.com

-- Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδαςτηλ 6936838922email: epitropi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: