Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΧΡΩΠΕΙ

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ


Πειραιάς 12/12/2007
Δημαρχείο Πειραιά 5ος όροφος
Τηλ: 2104194252-3 Φαξ: 210.4194251
Εmail: tolimanitisagonias@gmail.com


ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΧΡΩΠΕΙ

Τη Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2007, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στον Πολυχώρο «Απόλλων» στα Καμίνια, η εκδήλωση που οργανώθηκε από το Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο «Λιμάνι της Αγωνίας» και την Ανεξάρτητη Κίνηση Κατοίκων Πειραιά-Γειτονιές του Πειραιά ΑΚΙΚΑΠ. Θέμα της εκδήλωσης ήταν τα οικόπεδα ΧΡΩΠΕΙ και η αναβάθμιση του Νέου Φαλήρου και των Καμινίων. Παρόντες στο κατάμεστο αμφιθέατρο, ήσαν τρεις δήμαρχοι, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Γιώργος Ιωακειμίδης του Αγίου Ιωάννη Ρέντη και ο Χρήστος Κορτζίδης του Ελληνικού, δεκάδες δημοτικοί, νομαρχιακοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων της πόλης και τοπικών συλλόγων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο βουλευτής Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας και ακολούθησαν με ομιλίες, ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νέου Φαλήρου Μιχάλης Γκιών, ο Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πειραιά Γιάννης Καρδαράς, Νίκος Μπελαβίλας και Νίκος Λεγάκης.
Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Φιλιώ Μυρτσίδου.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν με έμφαση στην ανάγκη συστράτευσης για την επιτυχία της υπόθεσης των οικοπέδων ΧΡΩΠΕΙ. Τόνισαν τις μεγάλες ευθύνες του ΥΠΕΧΩΔΕ για την καθυστέρηση της απαλλοτρίωσης, αλλά και τους κινδύνους που κρύβει κάθε ολιγωρία από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οποιαδήποτε καθυστέρηση δυναμιτίζει τις όποιες θετικές εξελίξεις υπάρχουν. Αναγνωρίστηκε από όσους συμμετείχαν με ομιλίες ή παρεμβάσεις ότι χωρίς τον αγώνα των κατοίκων του Νέου Φαλήρου δεν θα είχαμε φτάσει αυτή τη στιγμή τόσο κοντά στον στόχο της δημιουργίας του πάρκου στη ΧΡΩΠΕΙ. Τόσο ο Θ. Δρίτσας στο άνοιγμα της εκδήλωσης όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Καρδαράς, Ν. Μπελαβίλας και Ν. Λεγάκης, στις ομιλίες τους έθεσαν επιτακτικά το θέμα μίας ενωτικής και μέγιστης κινητοποίησης δυνάμεων για να γίνει το όραμα του πάρκου πραγματικότητα. Και την ανάγκη επιφυλακής για την αποτροπή οποιασδήποτε προσπάθειας οικοδόμησης του χώρου. Ο Μιχάλης Γκιών στη δική του τοποθέτηση θύμισε τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξαν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Νέου Φαλήρου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Π. Φασούλας στην παρέμβαση του, όπως και ο Νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας με γραπτό χαιρετισμό διαβεβαίωσαν για τη δέσμευση τους να προχωρήσουν το θέμα. Ο Νομάρχης δε, επανέλαβε παλαιότερη υπόσχεση του, για οικονομική συμβολή της Νομαρχίας στην απαλλοτρίωση του χώρου.

Το «Λιμάνι της Αγωνίας», μετά την επιτυχία της εκδήλωσης, δηλώνει ότι θα στηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της δημιουργίας του πάρκου. Την ίδια στιγμή όμως επισημαίνει ότι δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε καθυστέρηση ή ολιγωρία.

Ενωτικά, μαζί με τους κατοίκους του Νέου Φαλήρου, και όποιον άλλον αυτοδιοικητικό φορέα ή συλλογικότητα δηλώνει διαθεσιμότητα, θα προχωρήσουμε σε όσα δεσμευτήκαμε στην εκδήλωση. Στην συγκεκριμένη πρόταση που διατυπώσαμε από κοινού με την ΑΚΙΚΑΠ για δημιουργία μίας ευρείας διαπαραταξιακής πρωτοβουλίας για τα οικόπεδα ΧΡΩΠΕΙ. Διεκδικώντας άμεσα από το ΥΠΕΧΩΔΕ την υπογραφή της απαλλοτρίωσης και τη χρηματοδότηση της δημιουργίας του πάρκου.


* Τα Δελτία Τύπου και τις ανακοινώσεις του Λιμανιού της Αγωνίας μπορείτε να τα βρείτε και στο δικτυακό του τόπο www.tolimanitisagonias.gr

Γραφείο Τύπου: Θεοδόσης Παπανδρέου. Τηλ. Επικοινωνίας 6945104174

Δεν υπάρχουν σχόλια: