Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Φιλοπάππου: Οι καταπατήσεις του Διόνυσου

Φιλοπάππου: Οι καταπατήσεις του Διόνυσου
Διαβάστε οπωσδήποτε το πολύ σημαντικό και εμπεριστατωμένο κείμενο που δημοσιεύσαμε στο blog του Φιλοπάππου σχετικά με τις καταπατήσεις του Διονύσου και την στάση των αρμόδιων αρχών.


Το κείμενο που αποτελεί μια σύνοψη της υπόθεσης του Διονύσου/ΖΟΝΑRʼS ABEE.
Δηλαδή ένα ιστορικό:
α) των απίστευτων καταπατήσεων του αρχαιολογικού χώρου από την ΖΟΝΑRʼS ABEE
β) της προκλητικής αδιαφορίας-συγκάλυψης εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών και ειδικά της Εφορείας Ακροπόλεως και
γ) του αγώνα των κατοίκων για να μην παγιωθούν οι καταπατήσεις.

Παρακαλούμε διαδώστε το κείμενο


http://filopappou.wordpress.com

Να ποιοι είναι ο πραγματικός κίνδυνος για του Φιλοπάππου (φάκελος Διονύσου)Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μια σύνοψη της υπόθεσης του Διονύσου/ΖΟΝΑR’S ABEE. Δηλαδή ένα ιστορικό: α) των απίστευτων καταπατήσεων του αρχαιολογικού χώρου από την ΖΟΝΑR’S ABEE β) της προκλητικής αδιαφορίας-συγκάλυψης εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών και ειδικά της Εφορείας Ακροπόλεως και γ) του αγώνα των κατοίκων για να μην παγιωθούν οι καταπατήσεις. Στο κείμενο (χρωματισμένες λέξεις) έχουμε προσθέσει δεκάδες συνδέσμους (links) για λόγους τεκμηρίωσης που είναι σημαντικό να επισκεφθείτε.
Στο εύλογο ερώτημα, τι είναι αυτό που έκανε κάποιους πολίτες να ξοδέψουν άπειρες ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο για να συλλέξουν στοιχεία και να καταγγείλουν τις καταπατήσεις, η απάντηση είναι… η οργή.
Πρώτον, οργή γιατί παρακολουθείς προκλητικές καταπατήσεις σε έναν αρχαιολογικό χώρο, που είναι και το πάρκο της γειτονιάς σου, παράλληλα με την εξίσου προκλητική στάση των υπευθύνων φορέων και δεύτερον, οργή γιατί βλέπεις τους ίδιους φορείς και άτομα, την ίδια στιγμή που στην καλύτερη περίπτωση κλείνουν τα μάτια στα εγκλήματα του Διονύσου, να εργάζονται πυρετωδώς για να αποκλείσουν τους πολίτες από του Φιλοπάππου με πρόσχημα την προστασία των αρχαιοτήτων και του περιβάλλοντος! Γιατί κάποια υποκρισία για κάποιο καιρό μπορεί κανείς να την καταπιεί, αλλά τόση υποκρισία για τόσα χρόνια δεν χωνεύεται με τίποτα!

Το κείμενο το αφιερώνουμε στις δύο υπεύθυνες αρχαιολόγους για του Φιλοπάππου Ο. Βογιατζόγλου και Κ. Λαζαρίδη που έχουν καταθέσει πολύ κόπο στην πρώτη γραμμή για την εφαρμογή της αντικοινωνικής πολιτικής που αντιπαραθέτει το κοινωνικό αγαθό της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς με το κοινωνικό αγαθό της ελεύθερης αναψυχής σε έναν από τους λίγους ελεύθερους χώρους της πόλης μας. Η λογική των συγκεκριμένων αρχαιολόγων έχει φυσικό σύμμαχο την πολιτική του υπουργείου Πολιτισμού για εμπορική αξιοποίηση του λόφου, γιατί και οι δύο μαζί έχουν τον ίδιο εχθρό: Τους πολίτες ελεύθερα, σε έναν ελεύθερο Φιλοπάππου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: