Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Η ΚΕΡΑΤΕΑ περιμένει τα ΜΑΤ

Η ΚΕΡΑΤΕΑ περιμένει τα ΜΑΤ
Από την Τρίτη (7/7/2009) το πρωί που έγινε η βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ στο Γραμματικό και η αγωνιστική συγκέντρωση στην πόλη της Κερατέας το ίδιο απόγευμα ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ κάτοικοι και παραθεριστές της Κερατέας, αλλά και των γύρω δήμων και κοινοτήτων της Λαυρωτικής έχουν γίνει άγρυπνοι φρουροί του δικαιώματός μας να μη θέλουμε να καταστραφεί ο πιο όμορφος τόπος της περιοχής με το τεράστιο ιστορικό ενδιαφέρον. Αυτό που θα θέλαμε από εσάς επειδή έχετε πολλές πληροφορίες και εκτιμήσεις για πολλά προβλήματα της Αττικής είναι να μας ενημερώσετε για ό,τι κατά την γνώμη σας θα είχε ενδιαφέρον για μας και το δικό μας πρόβλημα. Επίσης σας ξανατονίζουμε την αξία που έχει για μας και τον αγώνα μας το σκίσιμο του πέπλου της σιωπής που τα βασικά μέσα ενημέρωσης μας έχει επιβάλει και η ενημέρωση από τα κάτω όσο περισσοτέρων κατοίκων της Αθήνας γίνεται. Όλοι σας είστε έμπειροι και γνωρίζετε τί ακριβώς θα μας βοήθαγε.
καλή δύναμη στις προσπάθειές σας και καλή τύχη στον κοινό μας αγώνα κατά του κοινού εχθρού
Μαρία Μυρωδιά και Τέλης Μολφέτας
Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά της εγκατάστασης ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο

ΥΓ: Ψήφισμα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής
Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Λαυρεωτικής των 8 ΟΤΑ της Ν.Α. Αττικής που αποτελείται από τους Δήμους Κερατέας, Λαυρίου, Αναβύσσου, Καλυβίων και τις Κοινότητες Π. Φώκαιας, Σαρωνίδας, Καμάριζας, Κουβαρά, εκφράζει την αγανάκτησή του για τα επεισόδια στην κοινότητα του Γραμματικού, για την απαράδεκτη συμπεριφορά των ΜΑΤ στους κατοίκους για την σύλληψη του προέδρου της κοινότητας Νίκου Κούκη και άλλων κατοίκων που υπεράσπιζαν τον τόπο τους.
Θεωρεί την όλη επιχείρηση με την εγκατάσταση των εργολάβων παράνομη, προσβλητική στο δημόσιο αίσθημα και χωρίς ίχνος δικαίου. Με το πρόσχημα της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων δεν μπορεί η Κυβέρνηση και ο ΕΣΔΚΝΑ να προχωρούν σε κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και Κερατέα, που στην Ευρώπη πλέον θεωρείται ξεπερασμένος τρόπος διαχείρισης σκουπιδιών και περιβαλλοντική βαρβαρότητα.
Όλα τα μέλη του Αναπτυξιακού Συνδέσμου εκφράζουν την θερμή και με ενεργό συμπαράσταση στον πρόεδρο της κοινότητας του Γραμματικού που παραπέμπεται στον εισαγγελέα για κακούργημα μόνο και μόνο γιατί υπερασπίστηκε ως όφειλε τον τόπο του και σ’ όλη την κοινότητα του Γραμματικού που αγωνίζεται.
Δηλώνουν ότι θα σταθούν όλοι στο πλευρό του και την Κερατέα, αν επιχειρηθεί άμεσα ή στο προσεχές μέλλον οποιαδήποτε επέμβαση στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου.
Καλούν την Κυβέρνηση την ύστατη αυτή στιγμή να μην προχωρεί σε νέους ΧΥΤΑ στην Αττική που δεν αντέχει πλέον και σε νέες επεμβάσεις των ΜΑΤ.
Σε κάθε τέτοια περίπτωση ας γνωρίζουν η αντίδραση των κατοίκων στην Νότια Αττική θα είναι σφοδρή και ανεξέλεγκτη.
Αν γίνει κάτι παρόμοιο στην Κερατέα θα είμαστε δίπλα στους κατοίκους και απέναντι στις αυθαιρεσίες του κράτους. Καλούμε όλους τους Δήμους της Αττικής, την ΤΕΔΚΝΑ και την ΚΕΔΚΕ να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τις βίαιες προκλήσεις και παράνομες ενέργειες κατά του Γραμματικού και την άδικη δίωξη κατά του Προέδρου τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: