Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009

ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

====================================

Είδαμε χθες στην τηλεόραση τον Υπουργό κ.Σουφλιά, να νεκρανασταίνει ένα οικολογικό έγκλημα. Ανήγγειλε ότι προσεχώς θα γίνει οπωσδήποτε το υπόγειο πάρκινγκ στη Διοχάρους, στα Ιλίσσια, πίσω από το Χίλτον και το Νοσοκομείο Συγγρού.

Σας θυμίζουμε ότι πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το ΥΠΕΧΩΔΕ,κατόπιν διαγωνισμού,ανέθεσε σε μια κατασκευαστική εταιρεία,να χτίσει υπόγειο γκαράζ,για τις ανάγκες των ξένων επισκεπτών, 386 θέσεων, κόβοντας 90 αιωνόβια δέντρα που υπάρχουν στη νησίδα, πλάτους 10 μ.,στο κέντρο της οδού Διοχάρους,να τη σκάψει και να καταστρέψει αυτή την πράσινη όαση.

Όλοι οι κάτοικοι,φυσικά, ξεσηκωθήκαμε, οι αρμόδιοι επεσήμαναν τον κίνδυνο καταστροφής του υπογείου υδροφόρου ορίζοντα, αποδείξαμε ότι μπορούν και παρκάρουν, στη Διοχάρους άνετα 300 αυτοκίνητα, υπάρχουν ήδη 5 τεράστια στεγασμένα πάρκινγκ και άλλα τόσα υπαίθρια ..

Τελικά δεν το χρειάστηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και δεν έγινε ποτέ..

Και χθες ξαφνικά ο κ.Υπουργός, παρ'ότι γνωρίζει πολύ καλά με όλες του τις λεπτομέρειες αυτό το επιχειρούμενο οικολογικό έγκλημα, μας ξεσήκωσε και πάλι με το φάντασμα του πάρκινγκ.

Ξεσηκωθήκαμε,λοιπόν και του θυμίζουμε τρία βασικά θέματα τα οποία πρέπει να τα σκεφτεί πολύ σοβαρά και να ακυρώσει αμέσως αυτό το αφύσικο,προκλητικό,παράνομο και απάνθρωπο σχέδιο.

1.- Να σκεφθεί ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει πάρει ΑΡΝΗΤΙΚΗ θέση παμψηφεί.

2.- Να σκεφθεί ότι με αυτή την επιμονή του, δικαιώνει, δυστυχώς, πολλές φωνές που, εδώ και πολύ καιρό, μιλούν για πολλές και στενές σχέσεις του με την κατασκευάστρια εταιρεία

3.- Να σκεφθεί ότι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, με κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, θα εμποδίσουμε δυναμικά την υλοποίηση αυτής της παράνομης απόφασης.

Ένας από τους αμέτρητους κατοίκους που αγαπάμε και προστατεύουμε την περιοχή μας.
ΤΡΙΤΗ 7/7/09
ΣΤΙΣ 8:30 ΠΜ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
ΦΥΤΕΥΕΙ ΣΤΗ ΔΙΟΧΑΡΟΥΣ
8 ΝΕΑ ΨΗΛΑ ΔΕΝΤΡΑ

ΚΑΙ..

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 1 ΜΜ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ
ΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΟΠΗ
ΚΑΙ ΤΩΝ
106 ΨΗΛΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΞΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ ΓΚΑΡΑΖ!

ΣΩΣΤΟ ???????

Μια πληροφορία που δεν ξέρω αν την ξέρετε:
Η Διοχάρους (στο τμήμα πίσω από το νοσοκομείο Συγγρού) ανήκει στην απόληξη της Β ζώνης Υμηττού, δηλαδή: με βάση των σχεδιασμό για την προστασία των ορεινών όγκων και την εξασφάλιση λωρίδων (διαδρόμων) πρασίνου που εισέρχονται στην πόλη και συνδέουν τον αστικό ιστό με τα βουνά, έχει σχεδιαστεί έτσι (με το ΠΔ του 78) ώστε το πάρκο Ιλισσίων να εντάσσεται στην Β ζώνη προστασίας και να απολήγει μπροστά από το Κάραβελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: