Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2007

Λέμε ΝΑΙ για Δημοτικό Κολυμβητίριο, πράσινο, χώρους άθλησης, παιδική χαρά. ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Κάτοικοι του 3ου Διαμερίσματος,
Αθηναίοι & Αθηναίες

Αύριο Κυριακή 25 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Κακλαμάνης και ο υπουργός Παυλόπουλος, σε μια απέλπιδα προσπάθεια εξωραϊσμού της κυβερνητικής πολιτικής, διοργανώνουν μια θλιβερή φιέστα «εγκαινίων» στο χώρο του παλιού Σεράφειου κολυμβητήριου (Πειραιώς & Π. Ράλλη) για να προβάλουν τα προσωρινά έργα διαμόρφωσης λίγων τετραγωνικών μέτρων πρασίνου που προγραμματίζουν εκεί.
Αυτό αποτελεί ΚΟΡΟΪΔΙΑ την στιγμή που ετοιμάζονται να τσιμεντοποιήσουν ένα τεράστιο τμήμα του χώρου.
Με το πρόσχημα της επικινδυνότητας απο το σεισμό έκλεισαν το Κολυμβητήριο και πρόσφατα κατεδάφισαν το κτίριο και τις εγκαταστάσεις στις οποίες μεγάλωσαν και αθλήθηκαν για πολλά χρόνια οι νέοι-νέες της περιοχής και ολόκληρης της Αθήνας. (Παρ’ όλο τον «κίνδυνο» συνέχισαν εκεί να λειτουργούν το εστιατόρειο αστέγων)
Αντί όμως να το ξαναχτίσουν και μάλιστα καλύτερο...
Φρόντισαν να υπερδιπλασιάσουν τους συντελεστές δόμησης
Και τώρα θέλουν να χτίσουν εκεί, πολυώροφο κτίριο γραφείων του ΟΝΑ (Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης), εκθεσιακό χώρο, Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων, μεγάλο εστιατόριο, πιθανά εμπορικό κέντρο, συνεδριακό κέντρο, μπαρ, γκαραζ για τους πελάτες των νυκτερινών κέντρων που βρίθουν στην περιοχή,
...και για να τηρηθούν και οι όροι του κληροδοτήματος...
...Ενα κολυμβητήριο μεγέθους μπανιέρας....


Κάτοικοι του 3ου Διαμερίσματος, Αθηναίοι & Αθηναίες
Η κοροϊδία και το τσιμέντο δεν θα περάσουν! Η πόλη μας δεν έχει περιθώριο να χάνει ούτε τετραγωνικό μέτρο πράσινου. Αυτοί που άφησαν τον χώρο να ρημάζει για χρόνια δεν δικαιούνται να γιορτάζουν το λιγοστό πράσινο που θα αφήσουν.

Λέμε ΝΑΙ για Δημοτικό Κολυμβητίριο, πράσινο, χώρους άθλησης, παιδική χαρά.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. όλοι και όλες μαζευόμαστε απέναντι από το Σεράφειο (πλατεία Εργάτη) για να διαμαρτυρηθούμε κατά της τσιμεντοποίησης.

Ο λόγος της γειτονιάς ΜΕΤΡΑΕΙ!

Συλλογικότητες του 3ου Διαμερίσματος και Ενεργοί πολίτες της περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια: