Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Την Κυριακή το ραντεβού μας είναι στην Ιερά Οδό


3 σχόλια:

Anthi είπε...

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά για κάθε μεγάλο έργο που πάει να γίνει στην Αθήνα ξεσηκώνονται απίστευτες αντιδράσεις - παρακολουθώ τελευταία και την ιστορία με το Ελληνικό. Και δεν λέω όχι. Χαίρομαι που είμαστε τόσο ευαισθητοποιημένοι. Μάλιστα δέχομαι ότι τις περισσότερες φορές όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά… αλλά τι θέλουμε τελικά; να μείνει ο Ελαιώνας όπως είναι; μια χωματερή μέσα στο κέντρο (που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν που πέφτει) ή να γίνει επιτέλους ένας χώρος που θα μπορούμε να τον χαρούμε όλοι οι Αθηναίοι; Εγώ ελπίζω στην δεύτερη εκδοχή. Δεν μπορούμε να έχουμε και πράσινο και αυθαίρετα μαζί…

a.a. είπε...

Ανθη
Εδώ που φτάσαμε και μετά τις καταστροφικές πυρκαγιες στην Παρνηθα θέλουμε να μείνουν οι ελευθεροι χώροι του Λεκανοπεδίου δημόσια γη

Διάβασε αν θέλεις ένα μέρος απο την παρέμβαση μας στο ΕΛληνικό και θα καταλάβεις.

"Παρέμβαση Απόστολου Αλωνιάτη συντονιστή της ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙ- SOS στην Συνέλευση των Κινημάτων στο Φόρουμ για το πάρκο Ελληνικού
Σήμερα δεν συζητάμε για το Πάρκο στο Ελληνικό μόνο, δεν συζητάμε αν εδώ θα γίνει πάρκο υψηλού πρασίνου ή πάρκο αναψυχής.
Σήμερα συζητάμε αν οι λίγοι πλέον ελεύθεροι χώροι της Αττικής, θα μείνουν δημόσιοι χώροι και θα αποδοθούν στην κοινωνία στον κάθε κάτοικο τούτης της πολής.
Είναι το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ο χώρος της παραλίας του Μοσχάτου που από οικολογικό πάρκο προσπαθούν να τον κάνουν αθλητικό χώρο και να τον ξεπουλήσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα, ο Ιππόδρομος, ο χώρος της ΧΡΩΠΕΙ, ο Ελαιώνας, το πάρκο στο Γουδή, ο πρώην χώρος στα λιπάσματα στον Πειραιά.
Δεν πέφτουμε στην παγίδα να γίνει ένα πράσινο ταμείο από την πώληση του Ελληνικού για να πάρουν όλοι οι δήμοι από ένα «ξεροκόμματο πράσινου».
Διεκδικούμε ενωμένοι οι ελεύθεροι χώροι του λεκανοπέδιου να μείνουν δημόσια περιουσία και να αποδοθούν στους κατοίκους του λεκανοπέδιου και όχι στους μεγαλοεργολάβους και τα ιδιωτικά συμφέροντα."

Για παράδειγμα το γήπεδο του ΠΑΟ στον Ελαιώνα δεν θα το χαρείς ούτε εσύ ούτε εγω ούτε κανένας απο τους κατοικους, όπως δεν χαιρόμαστε και το γηπεδο του Ολυμπιακου που είναι εκει.
Αυτό λοιπόν Θελουμε.

Απόστολος Αλωνιάτης
Συντονιστης της Κίνησης Πολιτών ΚΗΦΙ-SOS

Anthi είπε...

Σε αντίθεση όμως με το γήπεδο του Ολυμπιακού, το γήπεδο του ΠΑΟ μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την αναβάθμιση μιας φριχτής περιοχής και συγχρόνως να μας δώσει μια πολύ μεγάλη ανάσα πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας με το πάρκο στην Αλεξάνδρας. Δεν θέλω να μειώσω τα αιτήματά σας. Τα θεωρώ όχι απλά σημαντικά – πολύτιμα, αλλά βρίσκω πώς υπάρχει πάντα μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να γίνεται προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό και να χάνουμε ευκαιρίες από την στείρα διεκδίκηση που συχνά ισοδυναμεί σε πλήρη ακινητοποίηση. Πρέπει κάθε περίπτωση να αντιμετωπίζεται διαφορετικά.