Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΜΠΕΤΟΝ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΜΠΕΤΟΝ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ



Σήμερα 13 Απριλίου 2008, μαζί με εκατοντάδες Πειραιώτες και Πειραιώτισσες μπήκαμε στο οικόπεδο των Λιπασμάτων, στην είσοδο του λιμανιού του Πειραιά και συνειδητοποιήσαμε πόσο κοντά είναι η θάλασσα στην πόλη. Συνειδητοποιήσαμε ακόμη πόσο μακριά θα μείνει από αυτή σε περίπτωση που ο χώρος θα οικοδομηθεί. Μετά την κατεδάφιση του εργοστασίου, το παλιό ανάγλυφο και η ακτογραμμή του Πειραιά αποκαλύφθηκαν και στέκουν εκεί κατάφυτα από τα αγριολούλουδα και το χορτάρι. Αυτόν τον τόπο απολαύσαμε σήμερα διαδηλώνοντας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για Ενιαίο Άλσος.



Το οικόπεδο των Λιπασμάτων είναι ένα πολύτιμο περιβαλλοντικό κεφάλαιο όχι μόνο για τη Δραπετσώνα, αλλά και για τον Πειραιά, το Κερατσίνι, το Πέραμα. Είναι η μοναδική αδόμητη και ανοιχτή ακτή του δυτικού Πειραιά.



Καλούμε:

Τη Δημοτική Αρχή Δραπετσώνας να αναθεωρήσει επειγόντως τη στάση της. Να συμπορευθεί με το αίτημα των κατοίκων του Πειραιά για δημόσιο μητροπολιτικό πάρκο σε όλη την έκταση και για ελεύθερη ανοιχτή ακτή.
Τη Δημοτική Αρχή Πειραιά να πάψει να χαριεντίζεται με διάφορες εταιρείες (Carrefour, Κωτσόβολος) που αναλαμβάνουν δήθεν κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του διαφημιστικού τους προφίλ, και να συστρατευθεί στο μέτωπο για τη διάσωση του χώρου των Λιπασμάτων και την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Πειραιά.


Συμμετέχουμε στον αγώνα για να μην κτιστεί ούτε ένα μέτρο μπετόν στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας. Αγωνιζόμαστε μαζί με την Παμπειραϊκή Επιτροπή για τα Λιπάσματα και τις άλλες κινήσεις πολιτών για τη διακοπή των σχεδίων οικοδόμησης που έχουν δρομολογηθεί από την κατασκευαστική κοινοπραξία ΥΠΕΧΩΔΕ-Εθνικής Τράπεζας και ΟΛΠ.











ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



* Τα Δελτία Τύπου και τις ανακοινώσεις του Λιμανιού της Αγωνίας μπορείτε να τα βρείτε και στο δικτυακό του τόπο www.tolimanitisagonias.gr



Γραφείο Τύπου: Θεοδόσης Παπανδρέου. Τηλ. Επικοινωνίας 6945104174

Δεν υπάρχουν σχόλια: