Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Κι όμως υπάρχει ελπίδα για τη διάσωση του Ελαιώνα!

Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα
www.elaionas.wordpress.com, e-mail: elaionas@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κυριακή 13 Απριλίου 2008-04-13

Κι όμως υπάρχει ελπίδα για τη διάσωση του Ελαιώνα! Απόδειξη η κινητοποίηση πεντακοσίων και πλέον πολιτών που συμμετείχαν στη σημερινή δεντροφύτευση. Συναντηθήκαμε πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι, χαρούμενοι και αισιόδοξοι, ειρηνικά δυναμικοί και αποφασισμένοι να επιμείνουμε και να νικήσουμε.
Σκάψαμε τους λάκκους στο καταπονημένο περιβάλλον του Ελαιώνα, φυτέψαμε 100 ελιές, τις ποτίσαμε, τις καμαρώσαμε… Και βέβαια θα τις προστατέψουμε με νύχια και με δόντια.
Η δεντροφύτευση αντίστασης είναι μια απάντηση στην πολιτική εγκατάλειψης και τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα από το Δήμο Αθηναίων. Είναι μια απάντηση στα μεγάλα εργολαβικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, που αγνοούν το σήμα SOS για το περιβάλλον, ειδικά στο λεκανοπέδιο και αντιμετωπίζουν τον Ελαιώνα σαν άγρια δύση της κερδοφορίας.
Παράλληλα, οι πολίτες που συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε έχουμε ήδη αποκαλύψει 2(!) φορές τις παράνομες εργασίες του Μπάμπη Βωβού με την ανοχή της πολεοδομίας. Θα συνεχίσουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους και στους δρόμους και στα δικαστήρια για να μην χαθούν 220 στρέμματα χαρακτηρισμένα κοινόχρηστο πράσινο, για το αυτονόητο και την ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: