Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ. ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕ ΑΜΙΑΝΤΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ. ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕ ΑΜΙΑΝΤΟ



Διαβάστε στην Ελευθεροτυπία της Δευτέρας 31/3/08 το παρακάτω άρθρο:

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112

Πρόκειται για τους κάθετους δοκούς πάνω στους οποίους «κάθονται» οι σιδηροτροχιές.

Αυτοί που όλοι τους θυμόμασταν ξύλινους και αντικαταστάθηκαν ήδη σχεδόν στο 100% απο μπετονένιους (αυτούς με τον αμίαντο)

Η αλλαγή έγινε γιατί οι ταχύτητες που πρέπει να αναπτύσσει ο Προαστιακός απαιτούν και μεγαλύτερες αντοχές.

Ολοι όσοι απο μας ζουν «βλέποντας τα τρένα να περνούν» ξέρουν πολύ καλά τους κραδασμούς και τη σκόνη που σηκώνεται στον αέρα κάθε φορά που περνά συρμός.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΝΕΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ !!!

Η έρευνα που όπως αναφέρεται στο άρθρο της εφημερίδας έγινε τον περασμένο Δεκέμβρη και της οποίας τα αποτελέσματα παρέμειναν κρυφά μέχρι χθες, αφορούσε μόνο το εργοτάξιο κατασκευής και δοκιμών αντοχής των δοκών στον Ασπρόπυργο.

Καμία μέτρηση δεν έγινε κατά μήκος των γραμμών, εκεί δηλαδή που χρησιμοποιήται το δολοφονικό υλικό.

Απαιτούμε:

- Αμεσο σταμάτημα της διέλευσης συρμών και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που έχει αποτέλεσμα την παραγωγή και διάχυση σκόνης από τους δοκούς (στρωτήρες) με αμίαντο.

- Αμεσο ξήλωμα και απομάκρυνσή του θανατηφόρου υλικού. Οι σχετικές εργασίες ξηλώματος να γίνουν με όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του προσωπικού εργασιών και των περιοίκων.

Ενημερώνουμε ότι τα κατά τόπους κινήματα κατοίκων για τον Προαστιακό θα συνεδριάσουν σύντομα και απο κοινού για να σχεδιάσουν τις ενέργειές τους.

Επικοινωνία με συντάκτη/αποστολέα: τηλ. 210 345 3877 (Νίκος Μαρτέν)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλλό σκύρο και άλλο στρωτήρας....δεν είναι τα ίδια πράγματα. Επίσης...το σκύρο που υποτίθεται ότι είναι "μολυσμένο" δεν τοποθετήθηκε στις γραμμές...αυτό είναι άλλο...

Ανώνυμος είπε...

Ξηλώστε τον Προαστιακό και κλείστε τον ΟΣΕ.
Δεν θέλουμε άλλα ατυχήματα.
Υπογειοποίηση και Μετρό παντού.

Ανώνυμος είπε...

Πριν γράψετε κάτι ελέξτε την ορθότητά του προηγουμένως. Αυτά στα οποία αναφέρεστε είναι (τσιμεντένιοι)στρωτήρες και όχι σκύρα και δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με αμίαντο - ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. Αμίαντο και καρκινογόνα λαστιχόσκονη βγάζουν τα αυτοκίνητά από τα φρεναρίσματά τους, τι θα γίνει, θα τα σταματήσετε?
Καμμία σχέση δεν έχει το έργο του Προαστιακού με όσα γράφει η Μπουγάτσου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, και τα οποία απαντήθηκαν επιστημονικά από την ΕΡΓΟΣΕ, ΚΑΙ Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΕΝΤΕΛΏς ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΆ δεν δημοσιευτηκε.
Το έργο του Ηλεκτροκίνητου Προαστιακού είναι έργο ανάσας για την Αθήνα που ασφυκτιά κυκλοφοριακά και από πλευράς καρκινογόνας ρύπανσης που προκαλούν τα αυτοκίνητα, και θα γίνει ο κόσμος να χαλάσει.