Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αθήνα, 3-2-2009
Αγαπητοί συναγωνιστές
Πέρσι τον Μάιο εκδώσαμε το συλλογικό λεύκωμα «Αθήνα: Ελεύθεροι Χώροι 2008» που παρουσιάστηκε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος (5 Ιούνη), και περιείχε 50 κινήσεις πολιτών του Δ. Αθηναίων και των γύρω δήμων.

Φέτος, θα το επαναλάβουμε για όλο το Λεκανοπέδιο.

Το Παρατηρητήριο Ελεύθερων Χώρων Αθήνας-Αττικής εξασφάλισε χρηματοδότηση για την έκδοση ενός συλλογικού έγχρωμου τόμου [portrait, 26,5X22] με τίτλο «Οι Ελεύθεροι Χώροι και το Πράσινο στο Λεκανοπέδιο Αθήνας» με κείμενα και φωτογραφίες από όλα τα κινήματα πολιτών που αγωνίζονται για τους ελεύθερους χώρους και το πράσινο.
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ.
Οι προθεσμίες πιέζουν. Οι χώροι που απειλούνται και έχουν καταγραφεί στο Χάρτη Κοινωνικών Αντιστάσεων (Λεκανοπέδιο) είναι πάνω από 140. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΛΕΒΑΡΗ και να έχουμε έτοιμα τα κείμενα και τις φωτο ή αφίσες μέχρι τις 20 Φλεβάρη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ Η ΤΟ ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΕΣ.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
1. Όπως και στο Λεύκωμα του 2008, έτσι και σε αυτό, δεν θα περιέχονται κείμενα που προέρχονται από Δημοτικές Παρατάξεις.
2. Το κάθε κείμενο θα υπογράφεται από ένα συγγραφέα (ή συγγραφείς) που θα ορίσετε. Θα πρέπει να ακολουθεί τον τύπο: Επίθετο, όνομα, και κάτω από το όνομα του συγγραφέα το όνομα της επιτροπής αγώνα, ή του συλλόγου, και τον τρόπο επικοινωνίας με την επιτροπή (τηλέφωνο, e-mail, διαδικτυακός τόπος, ταχυδρομική διεύθυνση).
3. Κάθε περιοχή (πάρκο ή ελεύθερος χώρος) θα πρέπει να έχει ένα δικό της κείμενο. Αν η συλλογικότητά σας ασχολείται με περισσότερους από έναν χώρους, θα πρέπει να ετοιμάσετε χωριστά κείμενα για κάθε έναν.
4. Μπορούν να συμμετέχουν, όπως και στον περσινό τόμο, οι συλλογικότητες ποδηλατών, πεζών και άλλων «οριζόντιων» κινήσεων πολιτών που σχετίζονται με τους ελεύθερους χώρους.
5. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ του κάθε κειμένου: Θα πρέπει να υπάρχει περιγραφή του χώρου, η περιγραφή της απειλής του, ένα ιστορικό του χώρου και των αγώνων, σε ποιο σημείο βρίσκεται η διεκδίκηση προστασίας του σήμερα, και τα αιτήματά σας σήμερα.
6. ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Τα κείμενα πρέπει να είναι σε word, με μονό διάστημα γραμμών, με γραμματοσειρά Tahoma 10 και δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 1.500 λέξεις.
7. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Στείλτε σε χωριστά αρχεία (ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ) περί τις 4-6 φωτογραφίες, αεροφωτογραφίες, αφίσες για κάθε χώρο, με μορφή jpg, μεσαίας ανάλυσης.
8. Αν είχατε ήδη συμμετάσχει στο περσινό λεύκωμα «Αθήνα: Ελεύθεροι Χώροι 2008», θα πρέπει να επικαιροποιήσετε τα περσινά κείμενα, να στείλετε φωτογραφίες, αεροφωτογραφίες, αφίσες, και να ορίσετε το συγγραφέα ή τους συγγραφείς που υπογράφουν το κείμενο.
9. Έχει εξασφαλιστεί ώστε κάθε συλλογικότητα θα λάβει τουλάχιστον 5 τόμους δωρεάν.
ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΟ igiann@tee.gr
Αν είσαστε σε αστική περιοχή στις παρυφές του Λεκανοπεδίου πάρτε με τηλέφωνο (6974185330) για να συννενοηθούμε. Δεν θα παρουσιαστούν γενικά τα Μεσόγεια ή το Θριάσιο, ή η ΒΑ Αττική.
Σε κάθε περίπτωση, για διευκρινήσεις επικοινωνήστε με το 6974185330 (Ηλίας Γιαννίρης)
Παράκληση: Ακόμη κι αν δεν σας αφορά το παραπάνω κείμενο, γνωρίζετε ωστόσο κάποια συλλογικότητα του Λεκανοπεδίου, παρακαλούμε ενημερώστε τους ΑΜΕΣΑ για να ετοιμάσουν την συμμετοχή τους στο συλλογικό αυτό τόμο. Σκοπός είναι να καταγραφούν όλες οι συλλογικότητες πολιτών του Λεκανοπεδίου.
ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!!!
Ηλίας Γιαννίρης
Υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου Ελεύθερων Χώρων Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: