Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ


ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ

Την Δευτέρα 2.2.09 «διέρρευσε» στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ το Σχέδιο τροποποίησης του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος «περί προστασίας του Υμηττού» ( ΦΕΚ 544Δ’/1978), το οποίο από μια πρώτη ανάγνωση κρίνεται απαράδεκτο.

Παράλληλα προωθείται η κατασκευή επιφανειακών και υπόγειων αυτοκινητόδρομων ταχείας κυκλοφορίας στον δασικό χώρο της δυτικής και ανατολικής πλευράς του Υμηττού, πλάτους 30 μέτρων και μήκους 30 περίπου χιλιομέτρων. Επίσης προγραμματίζονται 10 ανισόπεδοι κόμβοι και αντίστοιχοι σταθμοί διοδίων.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ εξακολουθεί να μην δημοσιοποιεί και να αποκρύπτει τα σχέδιά του, τα οποία ωστόσο διακινούνται και γνωστοποιούνται επιλεκτικά.

Στα πλαίσια μιας ουσιαστικής, και όχι τυπικής (όπως προβλέπει το ΥΠΕΧΩΔΕ) «δημόσιας διαβούλευσης», προτείνεται να διοργανώσει άμεσα η «Διαδημοτική» δημόσια συζήτηση με θέμα:

«ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ-ΝΕΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ-
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Ν.Α ΑΤΤΙΚΗ»


στην οποία προτείνεται να κληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι του ΥΠΕΧΩΔΕ, του ΣΠΑΥ, ειδικοί επιστήμονες, πολιτικά κόμματα και βουλευτές. Επίσης προτείνεται να γίνουν παρεμβάσεις από Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, εκπροσώπους Δημοτικών παρατάξεων και τοπικών κινήσεων πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Υμηττού.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ (και για οτιδήποτε άλλο) ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 8μμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Η παρουσια όλων μας είναι απαραίτητη


3.2.09

Το (προσωρινό ) Συντονιστικό της Διαδημοτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: