Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ ΣΤΑ ΚΙΟΥΡΚΑ
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ερυθραίας πιστεύει ότι η επανόρθωση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2007 στην Πάρνηθα και η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος του συνόλου του ορεινού όγκου, αφορά την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της πόλης μας αλλά και όλου του λεκανοπεδίου.
Σε αυτό το πλαίσιο είμαστε ριζικά αντίθετοι στην δημιουργία ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ κοντά στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας σε έκταση της Κοινότητας Αφιδνών που περιλαμβάνεται στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας .
Το ΔΣ θεωρεί ότι το ΠΔ με το οποίο 495.000 τ.μ. της Κοινότητας Αφιδνών, κοντά στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, εξαιρούνται από καθεστώς προστασίας της Πάρνηθας και μετατρέπονται σε Βιομηχανική Επιχειρηματική Περιοχή (ΒΕΠΕ) καθώς και η έγκριση της οικοδόμησης τμήματος της έκτασης 216 στρεμμάτων για τη δημιουργία «Τεχνολογικού Πάρκου» από ιδιωτική εταιρεία θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση το περιαστικό φυσικό περιβάλλον.
Οι λόγοι για τους οποίους οι παραπάνω παρέμβαση οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι :
· Η εν λόγω περιοχή αποτελεί τον μοναδικό φυσικό διάδρομο των βόρειων ανέμων, που προέρχονται από τον ν. Ευβοϊκό, προς το λεκανοπέδιο, προσφέροντας πολύτιμη ανάσα στην ρυπασμένη μεγαλούπολη των Αθηνών. Οι άνεμοι αυτοί αποτελούν το 65% των ανέμων που πνέουν στο λεκανοπέδιο (όπως επισημαίνεται και σε σχετική μελέτη του 2003 του Οργανισμού Αθήνας).
· Προβλέπεται να κατασκευαστούν νέα κτίρια με επιφάνεια 110.000 τετραγωνικών μέτρων και ύψος έως 11 μέτρα, ενώ ο όγκος του τσιμέντου θα ξεπεράσει τα 495.000 κυβικά μέτρα.
· Στις εγκαταστάσεις θα έχουμε προσέλκυση νέας κυκλοφορίας οχημάτων πάνω στο βουνό, που θα φτάνει τα 4.000 αυτοκίνητα την ημέρα.

Το ΔΣ θεωρεί πως η Πάρνηθα θα πρέπει να αποτελεί τόπο απόλυτης προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και δηλώνει την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλίες και να συνεργαστεί με όλους του όμορους Δήμους και Συνδέσμους σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: