Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Κερατέας

Κερατέα, 29η Απριλίου 2008


Αγαπητοί φίλοι, συντοπίτες και συμπολίτες
Αγαπητές φίλες, συμπολίτισσες και συντοπίτισσες

Σας ευχόμαστε από την ήσυχη πασχαλινή Κερατέα καλή Ανάσταση και καλή Πρωτομαγιά!

Και οι ευχές μας λέμε ότι στέλνονται από την ήσυχη πόλη μας, ενώ θα έπρεπε να λέμε από την ΑΝΗΣΥΧΗ. Έπρεπε να είναι ανήσυχη, έπρεπε να ήμασταν ΟΛΟΙ ανήσυχοι, γιατί όπως καλά γνωρίζετε, δεχόμαστε εδώ και πολύ καιρό μια ανελέητη επίθεση που στόχο έχει την προώθηση της εγκατάστασης μιας χωματερής στον Αρχαιολογικό χώρο του «Οβριόκαστρου» που θα δέχεται σκουπίδια από όλη την Αττική, μαζί με τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις στο Γραμματικό, που επίσης αντιστέκεται και την Φυλή.

Έπρεπε όμως να ήμασταν ανήσυχοι και για πολλούς άλλους λόγους, ευρύτερους και πολύ σοβαρότερους από την απειλή της εγκατάστασης της Χωματερής στο «Οβριόκαστρο». Έπρεπε να ανησυχούμε για την ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε όλοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες, μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες, εργαζόμενοι επιστήμονες, μαθητές και σπουδαστές. Ολομέτωπη επίθεση που έχει ως στόχο της την ολοκληρωτική αποψίλωση των δημοκρατικών, εργασιακών, ασφαλιστικών και άλλων δικαιωμάτων και κατακτήσεων όλων μας. Δικαιωμάτων και κατακτήσεων που χρονολογούνται από αιώνες. Και αυτά τα δικαιώματα και αυτές τις κατακτήσεις που χρειάστηκαν αιώνες αιματηρών αγώνων για να θεσμοθετηθούν και να γίνουν πράξη, έρχονται σήμερα τα αδηφάγα μεγάλα συμφέροντα να κυριολεκτικά να τα κατεδαφίσουν, αν ήταν δυνατό σε μια νύκτα. Είμαστε μάρτυρες αυτής της επίθεσης που διεξάγεται μπρος τα μάτια μας κυρίως τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά έχει εντατικοποιηθεί μετά την «ύποπτη» επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, δυστυχώς και με την ενεργή, ή άτυπη συμμετοχή, ή συμπαράσταση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, αλλά και μεμονωμένων προσώπων που κάποτε ευαγγελίζονταν την κοινωνική αλλαγή και διακήρυτταν την ανάγκη οργανωμένης πάλης για ένα καλύτερο αύριο.

Η αποδόμηση, η αποσυναρμολόγηση, η αποψίλωση και η ολοκληρωτική κατεδάφιση αυτού που ως τώρα γνωρίζαμε ως παιδί της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης, δηλαδή του Κράτους Δικαίου και αυτού που ως τώρα γνωρίζαμε ως επίδραση στον Δυτικό κόσμο μας της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης, δηλαδή του Κράτους Πρόνοιας γίνονται μπροστά στα μάτια μας. Όχι μόνο σε μας εδώ στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι ολομέτωπη, συντονισμένη, καλά οργανωμένη, επιτελικά εξελισσόμενη και απροσχημάτιστη πλέον ολοκληρωτική επίθεση. Θυμίζει στους παλαιότερους τον ολοκληρωτικό πόλεμο των Ναζί που σκόπευε να υποδουλώσει την ανθρωπότητα και να την φέρει σε ένα καινούριο Μεσαίωνα, δεδομένου ότι και ΕΚΕΙΝΟΙ προπαγάνδιζαν την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ που θα έφερναν. Διόλου τυχαία η σύμπτωση στην ορολογία.

Και εμείς εδώ στην πόλη μας με δεδομένο το σοβαρό τοπικό πρόβλημά μας δεν κινούμαστε ανήσυχοι ακόμα προς την κατεύθυνση της οργάνωσης του αγώνα για την αντίσταση και τελικά την απόκρουση αυτής της επίθεσης που δεχόμαστε. Θα κινηθούμε κάποια στιγμή, αλλά ίσως δεν προλαβαίνουμε τότε. Δεδομένου ότι τώρα στην πόλη μας έχουμε και μια ιστορική συγκυρία μοναδική. Υπάρχει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ που είναι ενωτική ακόμα, παρά τις «άοκνες» προσπάθειες κάποιων να πάψει να είναι ενωτική, αν όχι να πάψει να υπάρχει. Και αυτή η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ μπορεί να γίνει και Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και Προάσπισης του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας, Συντονιστική Επιτροπή Ορθολογικής Αξιοποίησης των Φυσικών Πόρων της περιοχής μας, Συντονιστική Επιτροπή μελέτης και πρότασης παραγωγικής ανασυγκρότησης της πόλης και της περιοχής μας, Συντονιστική Επιτροπή μελέτης για τον προσανατολισμό της πόλης μας τον αιώνα που ξεκίνησε, αντί να προχωράει στα τυφλά.

Στα πλαίσια της σημερινής μας επιστολής των πασχαλινών, αναστάσιμων, εαρινών και πρωτομαγιάτικων ευχών μας, δε θα μπούμε στον πειρασμό να «δείξουμε» ποιοι «ευθύνονται» σε τελική ανάλυση για την μη οργανωμένη αντίσταση τοπικά στην ολομέτωπη αυτή επίθεση. Θα έχουμε περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες και αφορμές για κάτι τέτοιο.

Με εκτίμηση στους αγώνες όλων και σεβασμό στο διαφορετικό του καθενός και της καθεμιάς από εμάς, ευχόμαστε να έχουμε επιτυχίες στους τοπικούς αγώνες μας, ώστε βάσιμα πλέον να μπορούμε να μιλήσουμε και για ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, όσο μακρινό και αν ακούγεται αυτό. Και αυτή τη φορά να είναι και η τελική!

Για την Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Κερατέας

Βασίλης Ανυφαντής, Μαρία Μυρωδιά, Τέλης Μολφέτας

Κερατέα Αττικής


ΥΓ. Μαζί με τις αγωνιστικές και γιορτινές ευχές μας σας στέλνουμε και την πρόσκλησή μας για το αγωνιστικό ραντεβού μας την ημέρα της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα, το Λαύριο και τις άλλες πόλεις που θα γιορταστεί αγωνιστικά και ταξικά η γιορτή αυτή των απανταχού του κόσμου εργαζομένων ….. όπως και την ανοιξιάτικη πρόσκλησή μας στο πανηγύρι της Παναγίας της Γκαρικάς, την Παρασκευή στις δυο του Μάη, για να γλεντήσουμε μαζί και να δούμε όλοι από κοντά τί πανέμορφους τόπους απεργάζονται τα μεγάλα αδηφάγα συμφέροντα να καταστρέψουν ….. σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: