Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΙΔΡΥΜΑ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ Νο 2

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ Πλαστήρα 3 & Δήμητρος ΜΑΡΟΥΣΙ 15124
επικοινωνία τηλ. 6934443888, fax 210 6124350, e-mail: kontrastonkairo@yahoo.gr, site: www.kontrastonkairo.gr




www.kontrastonkairo.gr

ΙΔΡΥΜΑ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ Νο 2

Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ


Είναι αλήθεια πως τα διαμερίσματα της «ΗΛΙΔΑΣ», που ανήκουν στο Δήμο, είναι απαξιωμένα και δεν πουλιούνται εύκολα. Αλήθεια επίσης είναι, πως ο Δήμος δεν έχει διερευνήσει σε βάθος τους λόγους που συμβαίνει αυτό, όπως δεν έχει καλέσει τον εισαγγελέα να επέμβει καταλογίζοντας ευθύνες όπου υπάρχουν.
Η αντιμετώπιση των οικονομικών του Δήμου είναι πολύ σοβαρό ζήτημα. Η Δημοτική Αρχή το αντιμετωπίζει με βάση τις νεοφιλελεύθερες συνταγές, δηλαδή του ξεπουλήματος της δημοτικής περιουσίας με κάθε μέσο.

Έχει απορρίψει τις προτάσεις της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», για ανάληψη μέρους των χρεών από το κράτος και το δανεισμό με εγγύηση του δημοσίου όπως γίνεται για πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις και ακολουθεί αδιέξοδες πολιτικές.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.
Όπως φαίνεται από τις αποφάσεις της, η πλειοψηφία της διοίκησης δεν έχει την κοινωνική ευαισθησία να διερευνήσει τους λόγους που το ίδρυμα Χατζηκώνστα επιθυμεί να αγοράσει τα 18 διαμερίσματα ώστε :
• Να μη δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για το χτίσιμο ενός ακόμα τεράστιου εμπορικού κέντρου στα σύνορα του Δήμου και την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.
• Να υπάρξουν κατάλληλες συνθήκες στέγασης των παιδιών που φιλοξενεί το ίδρυμα.
• Να μη ματαιωθούν τα σχέδια του Δήμου Χαλανδρίου για δημιουργία κοινωνικών υποδομών στο συγκεκριμένο χώρο.

Η πλειοψηφία της διοίκησης δρα ως απλός διαχειριστής και αντικειμενικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κυκλώματος που θέλει τη μετατροπή του Χατζηκώνστα σε εμπορικό κέντρο. Απορρίπτει ακόμα και τις απόψεις μελών της που δυστυχώς μειοψηφούν.

Λόγια σταράτα και ξεκάθαρα για τα οποία η δημοτική αρχή αρνείται να τοποθετηθεί ευθέως. Όσο για τους υπαινιγμούς των πλουσιοπάροχα αμειβόμενων συντακτών της ανακοίνωσης της, για το ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», τους επιστρέφουμε. Παρόμοιους υπαινιγμούς εκτόξευε κατά κόρον και η προηγούμενη δημοτική Αρχή που καταδικάστηκε πολιτικά από τους Μαρουσιώτες και τελεσίδικα από την τακτική δικαιοσύνη.

Σχετικά με το «επιχείρημα» της πλειοψηφίας της διοίκησης, πως το «ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ» βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Χαλανδρίου, την πληροφορούμε πως η κοινή δράση των Δήμων, της Ν. Ιωνίας και του Γαλατσίου, έχει αποτρέψει τη μετατροπή του Παλαί Γαλατσίου, στη Λ. Βεϊκου, σε εμπορικό κέντρο συμφερόντων Χαραγκιώνη.
Τα προβλήματα των πολιτών είναι κοινά και δε σταματάνε στη διαχωριστική γραμμή που οριοθετεί τα σύνορα των δήμων.
Μαρούσι 17/06/09

Δεν υπάρχουν σχόλια: