Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΛΕΗΛΑΤΕΙΤΑΙ

Αυτές τις μέρες στον Υμηττό, συντελέστηκε ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά εγκλήματα στην Αττική. Ένα προμελετημένο έγκλημα σε βάρος του ανθρώπου, της βιοποικιλότητας, σε βάρος της ίδιας της ίδιας της ζωής εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής.
Κάηκαν τα πάντα!!!
Οι πολιτικές ευθύνες των σημερινών και χθεσινών κυβερνήσεων, είναι βαρύτατες. Χρόνια τώρα ασελγούν πάνω στον ορεινό όγκο του Υμηττού. Το ΥΠΕΧΩΔΕ προγραμματίζει και νομοθετεί αυτοκινητόδρομους που θα γαζώσουν απ’ άκρη σ’ άκρη όλο τον Υμηττό. Τροποποιεί το υπάρχον Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και τις υπάρχουσες ζώνες προστασίας του Υμηττού για να καλύψει νομοθετικά τα σχέδια καταστροφής του δάσους και του βουνού….
Ο Δήμος της Γλυφάδας προγραμματίζει την κατασκευή νεκροταφείου στην Β ζώνη προστασίας του Υμηττού και αποφασίζει την κατασκευή νέων ασφαλτοστρωμένων δρόμων μέσα στο πρώην δάσος του Υμηττού. Προτείνει επίσης στο ΥΠΕΧΩΔΕ την ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής και του δάσους που κάηκε!!!
Αυτές οι συγκεκριμένες πολιτικές για τον Υμηττό μας οδήγησαν στην σημερινή «κόλαση του Δάντη!...».
Ζητάμε από την σημερινή κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή:
1) Να εφαρμόσει επιτέλους την απόφαση της 11ης Δεκεμβρίου 2000, του Μικτού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του κράτους και να κηρύξει τον Υμηττό δημόσιο δασικό κτήμα.
2) Να εφαρμόσει αμέσως τις δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης όλων των αυθαιρέτων κτισμάτων στον Υμηττό.
3) Η Δημοτική αρχή του Δήμου Γλυφάδας να αποσύρει αμέσως την πρότασή της προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για ένταξη στο σχέδιο πόλης της Β΄ ζώνης προστασίας του Υμηττού και να προχωρήσει στην άμεση αναδάσωση των καμένων περιοχών της Γλυφάδας.

Η πολιτεία να προχωρήσει αμέσως σε κήρυξη του Υμηττού σε εθνικό δρυμό.
Πρέπει πια, να σταματήσει η καταστροφή του Υμηττού.
Να σταματήσει η καταστροφή της ζωής μας!


ΑΘΗΝΑ: 17 Ιουνίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: